A hernyó


http://mocorgohaz.hu/
Az erdőben élt valamikor egy kis zöld hernyó. Nagyon szerette a hasát, egész nap semmi mást nem csinált, csak falta a leveleket. Épp ezért egyre jobban hízni kezdett. Egyik délután találkozott a hangyákkal.  - Lassan már alig bírsz mozogni! Olyan kövér és h...

Kép forrása: google.hu

Az erdőben élt valamikor egy kis zöld hernyó. Nagyon szerette a hasát, egész nap semmi mást nem csinált, csak falta a leveleket. Épp ezért egyre jobban hízni kezdett. Egyik délután találkozott a hangyákkal.
- Lassan már alig bírsz mozogni! Olyan kövér és hájas vagy! - mondták gúnyolódva.
A hernyó elszégyelte magát és inkább odébb állt. Nagyon bántotta, amiért csúfolták, ezért úgy döntött, hogy tornázni fog. Elhatározta, hogy minden nap lemászik a nagy tölgyfa törzsén aztán vissza a tetejére. Lefelé még egész jól ment, na de a visszaút. Alig bírta hurkás testét felkínlódni. Csak fújtatott és szuszogott. Közben egyre éhesebb lett. - A csudába a fogyókúrázással! - mondta levegőt kapkodva. 
- Minek ez a szenvedés? Én így érzem jól magam a bőrömbe, ahogy vagyok! Ebből elég! - sóhajtozott a hernyó.
Nagy nehezen végül felmászott a fára. Ott aztán azonnal neki esett a faleveleknek. Ami az útjába volt mind bezabálta. A habzsolás még inkább kimerítette.
- Ó a fenyőbe! Most meg olyan álmos lettem! - ásított egy nagyot majd elaludt.
Éjjel különleges dolog történt. A kövér kis hernyó bebábozódott és néhány nap után gyönyörű pillangóvá változott. Kék szárnyai csillogtak a napfényben, akár a gyémánt. Teste pedig karcsú volt, mint egy fűszál.
Ezután már senki sem gúnyolódott rajta, bármerre szállt mindenki csodálattal nézte őt milyen gyönyörű teremtés. Neki pedig soha többé nem kellett fogyózással törődnie. 

Gáll Zoltán, amatőr költő, meseíró

Két kisgyermek büszke apukájaként, mindennapjaim részei a mesék. Vannak klasszikus kedveceink, de folyton érdeklődnek új mesék iránt. Így jött a gondolat, hogy alkotok egy saját mesevilágot. Az irodalom meghatározó pillére az életemnek. Anyukám sokat olvasott kis koromban. Nagy kedvenceim voltak például Milne Micimackójának történetei és Füzesi Zsuzsa mondókás könyvei. Emellett sok verset is megtanultunk egy...

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!