Az Én szervezetem: A Férfi nemi szerv

  • 2022.
    júl
  • 22

https://gabicsabi.hu
- Hahó, hahó Penis úr? Jókor keresem?
- Soha jobbkor, mondjad csak szív!
- Nos, én azért beszélek Hozzád, mert érdekelne az, hogy mi célod a szervezetben. És fontos, még, hogy elmeséld melyik az a táplálék, ami segíti a felépítésed, működésed folyamatát...

Kép forrása: https://www.freepik.com/

- Hahó, hahó Penis úr? Jókor keresem?

- Soha jobbkor, mondjad csak szív!

- Nos, én azért beszélek Hozzád, mert érdekelne az, hogy mi célod a szervezetben. És fontos, még, hogy elmeséld melyik az a táplálék, ami segíti a felépítésed, működésed folyamatát.

- Igen értem mire vagy kíváncsi.

- Kezdésként büszkélkedem kicsit, a nemi szerveknek jutott az a nemes feladat, hogy az ember utódokat hozzon létre. Rajtam kívül a női nemi szerv képes még erre, de gondolom őt is meglátogatod!

- Mivel én is itt lakom, így képtelen vagyok a női nemi szervet megkérdezni úgy, mint téged, de utána járok.

- Folytatom, működésem tini korban kezdődik igazán. Kiemelkedő szerveim a herék úgy sejtem a női megfelelője ennek a petefészek. Mert a herécskék termelik az ivarsejteket.

Tojáskáknak is becéznek, hiszen úgy festünk, mint egy kis fürjtojás felnőtt korunkra.

És, ha megtalálom az igazán hozzám illőtársam, netalántán idővel sikerül is összekapcsolódnom vele akkor a megtermékenyítés során a női testben a hímivarsejt összetalálkozik (és össze is olvad) a női ivarsejttel, a petesejttel és ez képezi az alapját az életnek, ugyanis a megtermékenyített petesejt embrióvá tud fejlődni az anyaméhben.

- Tehát a férfi nemi szerv részei, sorolom a már említett herék, a hímvessző, a hímvessző egyben a vizeletvezető csöve is, a heréket a hímvesszővel összekötő képletek, és járulékos mirigyek alkotják.

- Mondd csak merre leleddzenek a herék?

- A lábak között a bőr és az izom által körülölelt herezacskóban laknak.

- Itt termelődnek a spermiumok a hímivarsejtek.

- Feladatuk? Penis Úr?

- Küldetésük megkeresni a hercegkisasszonyt, a petesejtet!- Mivel kiképzésük során megtanultak úszni, így úszással haladnak hozzá és a legjobb közülük elnyeri a hercegnő kegyeit és engedélyével összeolvadhatnak együtt. Hímivarsejtekre visszatérve, testük áramvonalas. Testüket az örökítő anyagot tartalmazó okos fejecske követi, és ezután pedig a farok fejlődött ki.

- Herékről van még mondanivalód?

- A herék hátsó részén laknak a mellékherék. –Ide kerülnek a herékből a spermiumok és ez az a tranzit, ahol ki tudnak fejlődni kijutásuk előtt. Itt cseperednek fel igazán.

- Mennyi ideig fejlődnek?

- Váltózó, de körülbelül 20 nap.

- Mesélsz a hímvessző részedről?

- Persze, úgy néz ki, mint egy cső, ezen a folyosón tudnak közlekedni a hímivarsejtek is és a vizelet is. Rólam elég is ennyit tudni.

- Nemes feladatot kaptál egy életke létrehozásának az egyik fele Téged, illetve kivezeted a méreganyagot a szervezetből folyadék formájában.

- Pompás szerény véleményem szerint!

- És mondd, csak mire lenne szükséged, amit beszerezhetek számodra?

- Hu, Te Szív, szeretem a tökmagban lévő cinket, mert a hímivarsejtjeim kifejlődéséhez elengedhetetlen, valamint egyes sejtszintű újraképződésemhez Prosztata normális működéséhez is szükséges. Ha nincs a készleteinkben hiánya prosztata megnagyobbodáshoz vezethet. És szerepe van a tesztoszteron hormontermelésünkben is. B6- Vitaminnal együtt hatékony igazán, amiben megtaláljuk a B-vitamint: máj, marhahús, vese, szív, tojás, tej, káposzta, dinnye, sörélesztő. A szokásos C-vitamin, az ereim rugalmasságáért, és a véráramlást segítő esszenciális zsírsavak.

- Említenél párat pontosan?

- Hogyne, lenmagolaj, kendermagolaj, tengeri halolaj

- Megemlíteném a kínai ginszeng-et emeli a férfi hormon szintet, E-vitamin, B-vitaminok, idegrendszer egészséges működéséhez kell és eszembe jutott még a virágpor, a benne lévő éltető ereje miatt is, valamint a prosztata működését javítja.

- Óhajtasz még ezen kívül valamit?

- Nem, nem így is bőségesen kértem és, ha ezeket a vitaminokat valóban be tudod nekem szerezni azért rendkívül hálás leszek Szív!

- Szóra sem érdemes.

Szabó Zsófia, Amatőr Író

Ezt a mesét írta: Szabó Zsófia Amatőr Író

Szabó Zsófia vagyok két eleven gyermek édesanyja. Hogyan is keveredett toll a kezembe és hogyan is kapcsolódtak egymás után sorban a sorok, mondatok amiből végül 146 oldalas mű lett? 2004 októberében sikeres gyógymasszőri vizsgát tettem, Édesanyám bátorítására ezzel párhuzamosan a Sote Orvosi Egyetem zöld fülű dietetikus hallgatója lettem. Imádat volt hallgatnom minden egyes órát. Sajnos a diplomát nem sikerült...