Röfi Dönci kalandjai III. Rész


https://ggwebsite.com
III. Rész, A macsó malac
A Kerekerdő szélén van egy kis falucska, ahol a malackák laknak. Itt él Röfi Dönci a kíváncsi és segítőkész kismalac, aki mindig valami kalandba keveredik.Iskola után Csülkös Csabi elmesélte Döncinek, hogy nagy elhatározásra ...

Kép forrása: pinterest.com

III. Rész, A macsó malac

A Kerekerdő szélén van egy kis falucska, ahol a malackák laknak. Itt él Röfi Dönci a kíváncsi és segítőkész kismalac, aki mindig valami kalandba keveredik.
Iskola után Csülkös Csabi elmesélte Döncinek, hogy nagy elhatározásra jutott.
- Tudod komám, holnap lesz a Süldőbál. Úgy döntöttem elhívok magammal egy lányt.
- Kicsodát? - kérdezte Dönci.
- A Csüngő Csengét. De nem tudom, hogyan mondjam el neki Dönci! Olyan szégyenlős vagyok! Ha a közelembe van remegni kezdenek csülkeim!
- Jaj! Ne idegeskedj! Majd én segítek!
- Hogyan?
- Apukám mindig virágot adott anyukámnak mikor udvarolt neki. Elmegyünk a virágboltba aztán hazamész lecsutakolod magadat és meglátogatjuk Csengééket.
Így is lett, Csabi ott állt a Csüngő család kapujában talpig kiöltözve, kezében margarétából kötött csokorral. Dönci addig a szemközti fa mögött várta hogyan alakul barátja lánykérője. Becsöngetett. Csüngő néni jött megnézni ki az.
- Csó-csókolom! Csenge itthon van?
- Igen, persze gyere be!
Az ifjú süldő nagy dadogva, de csak elhívta a kiszemelt kislányt a bálba, aki természetesen nyomban igent is mondott nagy örömére. Viszont egy gondja volt még mindig, Csabi nem tudott táncolni. Dönci kitalálta, hogy majd megtanítja facsülkű komáját. Hazamentek táncot tanulni. Dönci megkereste apja kedvenc lemezét az Elvis Prézlit aztán mutatott neki néhány csürdöngölős, rongyrázós figurát.
- Tyhű ez a Prézli aztán nagy csülökrázó volt! - ámult Csabi.
- Hát most már te is az vagy. Csak ne remegj már ennyire a kondás szerelmére!
- Jajj Dönci! Én azt hiszem szerelmes vagyok!
- Na csak el ne szédülj te macsó malac!
Eljött az este Dönci belőtte Csabi séróját olyan sármőr sertésre, mint, amilyen annak Prézlinek is volt aztán még az iskola kapujáig elkísérte barátját.
- Na én csak idáig jövök! Most már egyedül is oda találsz.
- Óh koma úgy izgulok!
- Ne rinyálj már! Minden rendbe lesz! A Csenge elfog ájulni!
- Jaj nehogy baja legyen!
- Nem úgy te! Ez csak egy hasonlat volt! De eredj már ne várasd a lányt!
A tornatermet rendezték be a bál helyszínéül a rögtönzött kis színpadon már javában játszott a Szalámi Swing együttes, sokan voltak a táncparketten.
Csabi a terem szélén várva látta meg Csengét. Csillogó rózsaszín ruhácskájában olyan volt, mint egy hercegnő. A fiút leverte a víz, odalépett a lányhoz kézen fogta és már indultak is. Ahogy fogta a kislányt kezét minden idegessége megszűnt. Nagyon jól érezték magukat, Csabi még egy lassú Prézli számot is kért maguknak.
Dönci még az ablakból figyelte kicsit komáját, ahogy a parkett ördögeként mindenkit ámulatba ejtve táncol.
- Micsoda egy macsó malac!

Gáll Zoltán, amatőr író, költő

Az irodalom mindig is része volt az életemnek szerintem már magzati koromtól kezdve. Gimnazista éveimben aktívan részt vettem a gyömrői közművelődés és színjátszás életében, mint amatőr színész. Ezzel egy időben pedig 2015-től kezdtem el verseket írni. Eleinte elősorban családomnak, feleségemnek és gyermekeimnek írtam. Aztán az évek során egyre jobban azt kezdem érezni, hogy ezt másokkal is meg kell osszam. ...