A szőke kislány

  • 2023.
    feb
  • 28

https://gabicsabi.hu
Túrára indult az első osztály. A lányokat és a fiúkat szép sorba rendezgette a két tanító néni, mielőtt elindultak volna.
A rövid buszúton izgatottan sugdolóztak a gyerekek, miközben a tanítók nem győztek válaszolni a rengeteg kérdésre. Nem, nem fogunk farkas...

Kép forrása: unsplash.com

Túrára indult az első osztály. A lányokat és a fiúkat szép sorba rendezgette a két tanító néni, mielőtt elindultak volna.

A rövid buszúton izgatottan sugdolóztak a gyerekek, miközben a tanítók nem győztek válaszolni a rengeteg kérdésre. Nem, nem fogunk farkast látni és nem, medvét sem. Ha állatot látnak, akkor nem, nem szabad közel menni hozzá, és igen, ha egy kismadarat találtak, aki kiesett a fészekből, akkor a felnőtteknek kell szólni. Emellett igen, mindenki jól mondta nem szemetelünk az erdőben és tüzet sem gyújtunk.

Mikor már egy órája sétáltak a túraútvonalon, és a gyerekek kezdtek fáradtak lenni, elértek egy pihenő helyet. Padok és asztalok voltak kitéve egy területre, ahol kicsit messzebb álltak egymástól a fák. Minden ülőhelyet birtokba vettek az elsősök, és ki-ki elővette a maga tízóraiját. Almák, fánkok, szendvicsek. Mellé szívószálas üdítők vagy éppen ásványvizek. A tanító nénik is hozzákészültek az evéshez, mikor észrevették, hogy az egyik tanítványuk egy fa mellett állva beszélget valakivel. Ahogy közelebb mentek, a kisfiú csak egy plüss sündisznót tartott a kezében. Azonban a játék nem az övé volt. Még csak nem is az egyik osztálytársáé. Elmondta, hogy ő azt a fa mellett találta, meg azt is, hogy az egy szőke kislányé, aki copfba fogva hordja a haját. A tanító nénik ezt csak megmosolyogták. Micsoda élénk fantázia! Viszont azt tudták, hogy a másodikasok is itt túráznak ma, csak ők már előttük járnak. Úgy gondolták, hogy talán onnét valakié, így hát megbízták a kisfiút, aki a plüsst találta, hogy vigyázzon rá, míg nem találkoznak a másik osztállyal.

Nem kellett sokáig folytatniuk az útjukat, mire szembe jött a másik osztály. Mindenki a földet nézte, mintha keresnének valamit. Tehát már keresték a sündisznót. Míg a tanító nénik egymással beszélgettek, addig az elsős kisfiú odament a másodikos kislányhoz, aki szőke haját copfba fogva hordta. A lány nagy örömmel ölelte át a plüss sündisznót, majd a fiút is, aki visszahozta neki.

  • Honnan tudtad, hogy kinek kell visszaadnod? – Kérdezte az egyik tanító.
  • A sündisznó mondta. – Közölte, majd összemosolyogtak a kislánnyal.

Hogy tényleg a sündisznó mondta, vagy valami más van a dologban, azt nem tudhatjuk, de ha érdekel: csak járj utána.

Magyar Tímea, amatőr író

Ezt a mesét írta: Magyar Tímea amatőr író

Gyógypedagógus hallgató vagyok, aki szabadidejében írással és sportolással üti el az idejét. Szeretnék sokféle témában alkotni, hogy mindenkihez szólni tudjak.

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!