Barion Pixel

Mese kategóriák

Válassz az alábbi listában található mese kategóriák közül, hogy a számodra leginkább tetsző meséket listázhassuk.
Ha szeretnél a mesék között vegyesen válogatni, kattints ide »

mesék fiúknak

Fiús mesék sárkányokról, autókról, tűzoltókról, rendőrökről, szuperhősökről, dínókról, traktorokról és sok-sok egyéb, fiúk számára érdekes témáról. A fiús mese kategória kimondottan kisfiúknak szánt meséket tartalmaz, de természetesen lányok számára is izgalmas lehet.

Megtekintés

mesék lányoknak

Lányos mesék hercegnőkről, tündérekről, unikornisokról, ékszerekről, barátságról, cuki kis állatkákról és sok-sok egyéb, lányok számára érdekes témáról. A lányos mese kategória kimondottan kislányoknak szánt meséket tartalmaz, de természetesen fiúk számára is lebilincselő lehet.

Megtekintés

állatos mesék

Te is szereted az állatkákat? Akkor az állatos mese kategória Neked való! Ezeknek a történeteknek a főhősei ugyanis a házi kedvencek és vadon élő állatok. Kutyák, macskák, lovak, nyulak, elefántok, oroszlánok, medvék és megannyi szelíd és vad állat vár benneteket az állat mese gyűjteményben.

Megtekintés

tanulságos mesék

Biztosan hallottál már a jószívű főhősről, aki végül elnyeri méltó jutalmát és azokról a gonosz, cselszövő boszorkányokról és mostohákról is, akik pórul járnak a mesék végén. A tanulságos mesék mindegyikében találkozhatsz hasonlóan igazságos befejezéssel, amiből akár Te is tanulhatsz.

Megtekintés

mesék élethelyzetekhez

Vannak élethelyzetek, amikkel gyerekként talán még nehezebb megbarátkozni mint felnőttként. Ilyen lehet egy szeretett kisállat vagy családtag elveszítése, a szülők válása, az óvodából iskolába való váltás vagy valamilyen trauma feldolgozása. Ezek a mesék segítenek egy-egy élethelyezet könnyebb feldolgozásában.

Megtekintés

mesék tiniknek

Az iskolások számára talán már unalmasak a gyerekmesék, ahol valószínűleg már az elején ki lehet számítani, mi lesz a történet vége. A komolyabb, elgondolkodtatóbb és fordulatosabb meséket a kimondottan nagyobbaknak, tiniknek szánt mese kategóriába gyűjtöttük össze.

Megtekintés

mesék felnőtteknek

A meséket nem csak a gyerekek és a tinik szeretik, de a felnőttek is. Az igazán komoly, felnőtteknek szánt történeteket ebben, a külön kategóriában gyűjtöttük össze. Szerelem, barátság, csalódás, munka, család és más "felnőttes" témák vidám és szomorú köntösben, felnőtt meseként.

Megtekintés

vicces mesék

A poénos töréneteket mindenki szereti. A vicces mesék alatt pedig mindenki megtalálja azokat a nevettető írásokat, amelyeket a gyermekek is örömmel hallgatnak. Olvass izgalmas és fordulatos vicces meséket, amelyben a humor és a nevetés garantált! A nevetés pedig bizonyítottan pozitívan hat a gyermekekre is.

Megtekintés

szomorú mesék

A mesékben is előfordul néha, hogy rosszra fordulnak a dolgok. Ezek a mesék szívszorító történeteket dolgoznak fel, melyek könnyet csalnak a szemünkbe. Azonban segíthetnek egy-egy valós élethelyzetre felkészülni vagy megélt élethelyzetet feldolgozni. Ezen történeteknek nem mindig happy end a vége.

Megtekintés

mesék óvodásoknak

Óvodás korú gyermekeknek szánt mesék, melyek elsősorban a 3-6 éves korosztálynak szólnak. Olyan meséket olvashattok itt, melyek a színekről, számokról, formákról, állatokról vagy éppen valamilyen szakmáról szólnak. Ezek a történetek segítenek az óvodásoknak felkészülni az iskolás évekre.

Megtekintés

mesék kisiskolásoknak

Ezek a mesék a frissiskolás gyermekeknek szólnak, de megszólítanak minden alsós tagozatos gyermeket 6-10 éves kor között. Az óvodát már maguk mögött hagyó gyerkőcök már a számokkal, betűkkel, a matematikai műveletekkel, a természettel és tudománnyal is ismerkednek e mesék álltal.

Megtekintés

mesék babáknak

A meseolvasást nem lehet elég korán elkezdeni. Akár már egy pocaklakó vagy egy újszülött csecsemő számára is lehet felolvasni, hogy ismerkedjen a szülei hangjával és megtanulja az első szavakat. Rövidebb történetek, egyszerű kifejezésekkel, a jól hangsúlyozható olvashatóságért. Mesék a legkisebbeknek.

Megtekintés

esti mesék, altató mesék

Az estimese olvasás segít pontot tenni a nap végére, lenyugtatja és ellazítja a gyermeket. Közben pedig megerősíti a szülő és gyerek közti köteléket, elmélyíti a kapcsolatot. A esti mesék történetének átbeszélése pedig gondolkodásra ösztönzi és tanítja is a kicsiket. Mesék estére lefekvéshez és altatáshoz.

Megtekintés

ismeretterjesztő mesék

Minden gyermek imád tanulni és elsajátítani új dolgokat. Ezek a mesék pedig segítnek az új információkat és adatokat kedves történeteik álltal könnyen érthetővé és megérthetővé tenni a kicsik számára. Tanuljunk együtt a természetről, a tudományról, az állatokról, az érzésekről, az emberekről és a világról.

Megtekintés

rímelő mesék, versek

Egy-egy történetet rímekbe szedve is el lehet mesélni. A versszakokba rendezett mesék akár meg is taníthatóak a gyermekeknek, akik imádják a rímeket. A versek még érdekesebbé teszik a mesebeli helyszíneket és szereplőket. A rímes mesék pedig sokszor sokkal szórakoztatóbbak mint a hagyományos mesék.

Megtekintés

húsvéti locsolóversek

A húsvéti locsolóverseket húsvét hétfőjén szavalják. A hagyomány szerint a fiúk locsolkodnak és a lányokat locsolják meg. Előtte vagy közben pedig locsoló verset szavalnak nekik. Ma már vizes vödör helyett inkább illatos kölnivel szokás a lányok haját lespriccelni, amiért színes tojás, aprópénz vagy csoki jár a fiúknak.

Megtekintés

húsvéti mesék

A húsvéti mesék a tavasz első, igazán olvasott meséi. Ezekben a mesékben sokszor kerülnek elő a nyuszikról, csibékről és a locsolkodásról szóló történetek. Ha imádod a színes tojást, a húsvéti nyulat, a tavaszt, a barkát, a vagy éppen a húsvéti sonkát, ezekben a mesékben biztosan találkozni fogsz velük!

Megtekintés

karácsonyi mesék

Szánkózás, hógolyózás, hóember építés és persze forró kakaó. Mi más hiányzik még a télből?! Hát persze, a karácsonyfa, a Mikulás, a mézeskalács és az ajándékok. Hozzátok a Télapó vagy a Jézuska jön?! Kismanók meg szoktak-e látogatni? Ezek a mesék garantáltan elhozzák az ünnepi hangulatot hozzátok is!

Megtekintés

magyar népmesék

A magyar népmesék gazdag hagyományokon alapulnak, és az évszázadok során sok generációt szórakoztattak és tanítottak. A magyar népmesék valódi kincsei a világirodalomnak. Olvass a szegény emberről, annak fiáról aki szerencsét próbált, sárkányokról, királylányokról és persze Mátyás királyról!

Megtekintés

márciusi kihívás

Márciusi írói kihívás szerzőinknek. Hetente új témával, heti nyereménnyel. Várjuk a Te művedet is!

Megtekintés