Érdekes cikkek a mesékről

19

2021. feb

A mese, mint terápiás eszköz

A mese a gyermekek életében egy meghatározó élmény. Hangozzék el reggel, délután vagy este, minden gyerek számára különleges pillanat, amikor anya vagy apa az ölébe veszi, mellé kucorodik, és elindulnak egy izgalmas fantáziavilágba, ahol bármi megtörténhet.

ELOLVASOM

17

2021. feb

Ki volt Walt Disney?

Walt Disney Chichagoban született, és vannak olyan feltételezések, hogy ő igazából spanyol származású és úgy lett örökbe fogadva. Nagyon szegények voltak, így később elköltöztek egy farmra. Többek között ezért is Disney két legidősebb testvére hátra hagyta a családot, így egyetlen bátyja, aki vele maradt készített neki játékokat.

ELOLVASOM

16

2021. feb

Milyen a jó mese?

Szülőként biztosan te is elbizonytalanodsz, talán látod magad a könyvesboltban, ahogy a jobb és a bal kezedben is van egy mesekönyv, de egyszerűen nem tudod eldönteni, hogy melyiket vidd haza. Aztán egy belső hang az egyik felé húz, de te a logikával próbálod lebeszélni magad, és a bal agyféltekéd azonnali válaszokat követel.

ELOLVASOM

15

2021. feb

Miért meséljünk fejből?

Mi van akkor, ha már minden mesekönyvet unásig elmeséltünk, a gyerkőcnek nincs kedve hozzájuk, és elhangzik az a sok szülő számra félelmetes mindent: „Mesélj te valamit anya”. Ilyenkor sokan pánikba esnek, hogy mit is mesélhetnénk, hiszen fejből nem mindenki tud mesélni.

ELOLVASOM

14

2021. feb

Ki volt Hans Andersen?

Andersen az elején nem a meséiről volt híres, hanem a költeményeiről, majd később vált híressé a meséivel. Az első mesés kötete nagyon rossz kritikákat kapott, de az olvasók bizalmat szavaztak neki. Ennek köszönhetően nem hagyta abba az írást és összesen 175 mesét írt és hagyott hátra.

ELOLVASOM

13

2021. feb

5 tipp a jó meséléshez

Sok szülő nem mer úgy mesélni a gyermekének, hogy nincsen előtte valamilyen könyv. Pedig a picik nem várják el tőlünk, hogy írókká váljunk, mégis szeretik hallgatni a személyre szabott történeteket. Hogyan lehet leküzdeni a saját meséből származó félelmet?

ELOLVASOM

12

2021. feb

Hogyan neveljünk olvasó gyermeket?

Miért nem olvas a gyerek? Ezt a kérdést rengeteg szülő teszi fel nap, mint nap. Igaz, hogy senki nem születik könyvvel a kezében, azonban igenis sokat tehetünk azért, hogy a picik hamar megszeressék a meséket, és később saját maguk is az olvasás szerelmeseivé váljanak. Hogyan érhetjük ezt el? Nézzük!

ELOLVASOM

11

2021. feb

Hogyan meséljünk gyermekünknek?

A meseolvasás fontossága megkérdőjelezhetetlen a gyermek megfelelő fejlődése érdekében, hiszen megannyi pozitív hatással bír, mellette pedig egy olyan közös rituálét teremthetünk, amellyel a szülő-gyermek kapcsolódást is elmélyíthetjük.

ELOLVASOM