A varázslatos futóbicikli

  • 2022.
    okt
  • 24

        Picike falu,picike óvodájába járt egyszer egy szépséges kislány.Úgy hívták őt Bella.
Amikor csak ránéztél Bellára rögtön láttad,hogy varázslatos kislány.Mintha csak angyalkák rajzolták volna a kis arcát egy mesebeli ceruzával.Haja is igazán különleges vo...

Kép forrása: Háttérképek,falmatrica

        Picike falu,picike óvodájába járt egyszer egy szépséges kislány.Úgy hívták őt Bella.

Amikor csak ránéztél Bellára rögtön láttad,hogy varázslatos kislány.Mintha csak angyalkák rajzolták volna a kis arcát egy mesebeli ceruzával.Haja is igazán különleges volt,hosszú volt hullámos és szőke , mindig két copfban hordta.

Bella már óvodás volt hiszen elmúlt 4 éves de valahogy nem igazán szeretet ott lenni.Pedig igazán kedves kislány volt és sok barátja is van az oviban de szívesebben játszott volna otthon a saját szobájában a kedvenc játékaival.

Minden nap a menő futóbringájával ment az óvodába,mindenki csodálta.A kormányán színes szalagok voltak és csak úgy szálltak a szélben.A futóbicikli színe lila volt és csillámos,úgy ragyogott a napfényben akárcsak a csillagok éjszaka a sötétben.A kerekei nagyok és fehérek voltak és nagyon gyorsan gurultak.Persze,hogy minden kislány ilyet szeretett volna.

Bella sokszor kölcsönadta a biciklijét barátnőinek az udvaron ha szerették volna kipróbálni,hiszen cseppet sem volt irigy.Tavaly nyáron elkészült az udvaron a bringapálya,a gyerekek nagyon szerették mert mindenki bevihette a saját járgányát és együtt gyakorolhatták a biztonságos közlekedést.

Egy szép napos tavaszi délelőttön a kinti játék alkalmával Bella éppen a bringapályán haladt amikor egyszer csak meglátott egy szivárványt átívelni a pálya felett.Alaposan körbenézett de valószínűleg csak ő látta.Pont akkor jelent meg amikor csengetett egyet a csengőjével ami szintén egy szivárványt ábrázolt.Bella kíváncsian áthaladt a szivárvány alatt és mesebeli dolgok közé csöppent.

Alig akart hinni a szemének amikor illatos,repülő nyalókákat és vattacukrokat látott.Egyet közülük el is kapott és nagyon ízletesnek találta.Ahogyan haladt tovább a mesés ösvényen,színes légballonokat pillantott meg.Az egyik fel is kapta őt a levegőbe,majd mintha tündérországba lépett volna minden csak úgy ragyogott és úszott a pompában.Bellának is szárnya lett hirtelen és együtt repült a  többi tündérrel.Bella azt érezte akár örökre is képes lenne itt maradni de tudta ,hogy nem lehetséges.

Egyszer csak arra lett figyelmes,hogy az óvónéni őt szóllítja -Bellus sorakozó!Rögtön visszatért és ismét a bringapályán volt és valóban végig ott volt csak a képzelete szárnyalt a futóbringa és a csengő segítségével.

Később több alkalommal is sikerült neki varázslatos helyekre eljutnia itt, de csak neki mert a mágikus futóbicikli csak az óvodában és csak akkor működött ha Bella ült rajta.Attól a perctől fogva,hogy ezt Bella is megértette már nagyon szerettet óvodába járni mert mindig várta az új élményeket.

Vajon igaz lehet,hogy az óvodát a játékok teszik egy mesés varázslatos birodalommá?A mesék és a gyerekek világában minden lehetséges.Ha te is kíváncsi vagy járj utána!A játékok világát te is megcsodálhatod.

Fedezd fel,az óvoda egy különleges és csodás hely!

Lovászné Hugyecz Kitti, Amatőr író

Lovászné Hugyecz Kitti vagyok ,három csodás gyerkőc édesanyja. Nálunk fontos szerepe van a meséknek,rendszeresen felolvasok itthon. Többször előfordult,hogy olvasás közben jöttek a gondolatok saját kis történeteimhez vagy éppen gyermekeim adtak ötletet hozzá.Abszolút kezdőként de pontosan ezért gondoltam,hogy belevágok a meseírásba hiszen ha az én gyermekeimnek tetszenek a történeteim akkor talán más gyermek is sz...

Vélemények a meséről

Mészárosné Szuda Melinda

2023-06-10 15:22

Tetszett a történet kedves Kitti! Melinda