Az Én szervezetem: A Medence

  • 2022.
    júl
  • 22

https://gabicsabi.hu
Most szót említek az emberi medencéről is! Ami valóban olyan, mint egy nagy barlangban lévő jó kis meleg termál vagy gyógyfürdő.  Hivatalosan megfogalmazva a hasüreg alsó részén találhatod meg óriási védelmet jelent a benne élő lágy szerveknek.
Mint Péld...

Kép forrása: https://www.freepik.com/

Most szót említek az emberi medencéről is! Ami valóban olyan, mint egy nagy barlangban lévő jó kis meleg termál vagy gyógyfürdő.  Hivatalosan megfogalmazva a hasüreg alsó részén találhatod meg óriási védelmet jelent a benne élő lágy szerveknek.

Mint Például az emésztőszerveknek, végbélnek, természetesen a húgyhólyagnak és társainak a nemi szerveknek, amiről az imént meséltem. A medence bélése a hashártya, de ezt nektek nem kell tudni. Nos a kisfiuk és a kislányok medencéje között van némi eltérés.

Például más a formája, a nagysága és a nemi szerv is más. És bizony itt kapaszkodik a törzs és a comb izom is ezen a felületen. A medencén keresztül, a lábhoz közelítő izmok a csípőizom, a combközelítő izom a négyfejű sárkány, akarom mondani combizom, amik a térd hajlítását és a csípő feszítését teszik lehetővé, elülső oldalsó hasfal izmai hasüregben lévő szerveket tartják, eme izmok segítségével tudsz oldalra fordulni a törzseddel. A medencéről mindössze ennyi információt tudtam kideríteni.

Szabó Zsófia, Amatőr Író

Ezt a mesét írta: Szabó Zsófia Amatőr Író

Szabó Zsófia vagyok két eleven gyermek édesanyja. Hogyan is keveredett toll a kezembe és hogyan is kapcsolódtak egymás után sorban a sorok, mondatok amiből végül 146 oldalas mű lett? 2004 októberében sikeres gyógymasszőri vizsgát tettem, Édesanyám bátorítására ezzel párhuzamosan a Sote Orvosi Egyetem zöld fülű dietetikus hallgatója lettem. Imádat volt hallgatnom minden egyes órát. Sajnos a diplomát nem sikerült...

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!