A hóember és a virágok


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 05

A hóember és a virágok
Annyi hó esett azon a télen, hogy a környékbeli gyerekek egy nagy hóembert építettek a járdára. A fiúk felöltöztették: a fejére egy régi kalapot raktak, nyakára egy elegáns sálat, még mellényt is adtak rá, melyen aranyszínű gombo...

Kép forrása: pixabay

A hóember és a virágok

Annyi hó esett azon a télen, hogy a környékbeli gyerekek egy nagy hóembert építettek a járdára. A fiúk felöltöztették: a fejére egy régi kalapot raktak, nyakára egy elegáns sálat, még mellényt is adtak rá, melyen aranyszínű gombok voltak.  Szemeinek két gesztenyét, orrának pedig sárgarépát használtak. Amikor elkészült a remekmű, megcsodálták alkotásukat, majd hazamentek, mivel már erősen sötétedett.

 A hóember a szemközti járda túloldalán,  a csúnya téli időjárástól védett kis virágágyásra  lett figyelmes, melyben lila és sárga koratavaszi virágokat ültettek, hogy élénk színeikkel dacoljanak a téllel. Teljesen elbűvölték azok a virágok. Át akart kelni az utcán, elérni a virágágyást,  megismerni és összebarátkozni ezekkel a rendkívüli lényekkel..

Megpróbált megmozdulni, de a fiúk nem csinálták neki lábakat, s arra volt ítélve, hogy mozdulatlan maradjon. Erőfeszítései hiábavalóak voltak. A hóember feladta kívánságát, és nagy szomorúság fogta el. Minden reggel mélabús pillantást vetett a virágokra, hogy ne felejtse el őket, aztán álmodozni kezdett, és a szerencsétlenségén merengett. Végül meggyőzte magát, hogy a legjobb dolog az, ha  türelmesen vár a jövőre, hogy az valami jót hozzon neki.

Telt az idő,  elérkezett a márciusi enyhe idő,  közeledett a tavasz, és a hó olvadni kezdett. A hóember is egyre kisebb lett, már-már  teljesen vízzé vált, amikor észrevette, hogy most  mehet, amerre akar,  mert a járda igazi vizes csúszdává változott. Micsoda öröm! 

A hóember nem vesztegette az időt,  csúszni kezdett le a járdáról, át az úton,  meg sem állt a virágágyásig. Épp csak annyi ideje volt, hogy elmesélje nekik a történetét, amikor  a  déli napsütésben teljesen vízzé nem vált, és örökre ott maradt velük.

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!