Angyalok eledele


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    júl
  • 11

Földreszállt Angyal vagyok. Legalábbis anya, még inkább mama, így hívnak. Itteni, földi nevem: Szabó Lukász.
Amikor megérkeztem, jó ideig csak egyfajta táplálékot vettem magamhoz. Az valódi mennyei eledel volt, de egy idő után egyéb ízekre is vágyódta...

Kép forrása: Internet

Földreszállt Angyal vagyok. Legalábbis anya, még inkább mama, így hívnak. Itteni, földi nevem: Szabó Lukász.

Amikor megérkeztem, jó ideig csak egyfajta táplálékot vettem magamhoz. Az valódi mennyei eledel volt, de egy idő után egyéb ízekre is vágyódtam. Körülnéztem hát, hogy miből, hogyan készíthetnék kedvemre való ételeket.

Elsőként a Tebisz-szel próbálkoztam.

TEBISZ

Ez egy igen könnyen elkészíthető étel, bár ugyanilyen könnyű elrontani is. Egy kis tej kell hozzá, amit kevés cukorral felforralunk, majd állandó kevergetés mellett hozzáöntünk egy kis búzadarát, azaz grízt, éppen annyit, hogy kedvünkre való masszát kapjunk. Lehet olyan folyékony, hogy iható legyen, de tányérra öntve, a tetejét jó vastagon megszórva fahéjjal, vagy cukros kakaóval, kanalazni való finomságot kapunk. Több grízzel, egészen keményre készítve kockára vagdalhatjuk. Kristálycukros kókuszreszelékbe forgatva, lekvárral leöntve mennyei eledel.

 

Kísérletező kedvem következő terméke a:

GALAXI MIX – M / L 

Ez is nagyon könnyen elkészíthető étel, de az első, általam elkészített, „M” változatában a földlakók közül leginkább a levegőben közlekedők - földi nyelven a madarak - számára élvezhető.

Hozzávalók: egy maréknyi tökmag, tányerica, kevés, a Gyuri papagájtól lenyúlt madáreleldel, mindez jól összerázva, fakanállal többször átkeverve, majd egy kis fű a rózsa mellől díszítésként, és már kész is.

Földi pártfogóim, Anya és Mama villámgyorsan akadályozták meg, hogy bekanalazzam az első, igazán egyedül készített ételemet. Igaz viszont, hogy rögtön segítettek átalakítani az terméket, s az új, a Galaxi Mix - L (L, azaz Lukász) már nekem is fogyasztható csemegévé vált, míg az eredeti Galaxi -M továbbra is a madarak eledele lett.

Szóval az átalakítás után marad a tökmag és a tányerica, Gyuri papagáj kajáját nem bántjuk, de adunk a keverékhez egy kis mandulát, vagy mogyorót - sótlant persze -, némi mazsola is jöhet hozzá, bár attól Anya rögtön Hamupipőkévé válik, és kipiszkálja belőle. Nem is értem miért, mikor nekem készül az egész. Azt azért nagyon szeretem, amikor apróra tört csoki is kerül bele. A Galaxi Mix - L elkészítése a továbbiakban az előbb leírtak szerint történik. Leszámítva a díszítés módját.

Ja, és a tányerica is földi eredetű, sokan úgy ismerik, hogy napraforgómag.

Van még valami, amit Mama szeret nagyon, de hogy annak mi a neve, fogalmam sincs róla. Amikor megkérdeztem mi az, csak nevetett, és azt mondta, edd meg kaja, kapd be, hamm. De én még nem ettem belőle, pedig már láttam hogyan készíti el, de én nem szeretem. Ezen meg, mármint, hogy nem szeretem, Anya és Mama jókat nevetnek, amit nem értek, főképp, hogy Mama mindig azt ismételgeti Anyának:

- Nesze neked, most megkapod édes lányom!  Hányszor kaptam idegrohamot, mert az én kicsi lányom csak ránézett az ételre és kijelentette, ő bizony ezt NEM SZERETI. Imádkozhattam én, hogy legalább kóstold meg, de hiába.

Hogy mit jelent az a "kóstold meg" nem igazán tudom, de nekem ne dugdossanak a számba semmiféle reszelt répát. Merthogy el ne felejtsem, a

MAMA KEDVENCE abból készül. Lereszel egy pár sárgarépát, hozzá néhány gerezd fokhagymát, aztán majonézzel jól összekeveri, kenyérre keni, és élvezettel megeszi.

Ennyi jutott most éppen eszembe. Próbáljátok csak ki ti is, nem bánjátok meg!

Földreszállt Angyal

Lejegyezte: Pigniczki Ágnes

U.I.: Végül csak megkóstoltam a majonézes répát, és finom!!!!

Utó-utóiraít: Kell egy kis csoda is az írásműbe! Ez esetben az, hogy Földreszállt Angyalom, mármint Lukász nevű kisunokám megkóstolta volna a majonézes répát, az pusztán az írói szabadság szüleménye, pedig tényleg nagyon finom, ráadásul egészséges is.

Pigniczki Ágnes, amatőr író

Ezt a mesét írta: Pigniczki Ágnes amatőr író

Amatőr tollforgató vagyok. Ha valami feldühít, a mérgemet írásban adom ki. Ha valamin meghatódom, írásra lendül a kezem. Felnőtteknek novellákban, cikkekben mondom el a gondolataimat, gyerekeknek verssel, mesével próbálok örömöt szerezni. Szeretném hinni, hogy amit leírok, az az olvasó számára hasznos és szórakoztató. Néhány írásom megjelent az Én mesém c. mesekönyvben, illetve a Kláris irodalmi folyóiratban, é...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!