Hóemberek faluja


https://webshop.meskete.hu
  • 2023.
    feb
  • 28

Hol volt, hol nem volt a messzi tàvolba fönt északon, ahol a hóból is néha több van, mint amire számítanak. A Föld északi táján a Télapó otthona mellett van egy kicsiny falu, melynek neve Varázslat.
 
Varázslat falu az a hely, ahol a hóemberek lakn...

Kép forrása: Saját kép

Hol volt, hol nem volt a messzi tàvolba fönt északon, ahol a hóból is néha több van, mint amire számítanak. A Föld északi táján a Télapó otthona mellett van egy kicsiny falu, melynek neve Varázslat.
 
Varázslat falu az a hely, ahol a hóemberek laknak.
 
Mikor eljön a december Varázslat lakói öröm zenéléssel várják a karácsony reggelét, hogy megajándékozzanak szívük szeretetével egymást.
 
Készülnek minden földi jóval, minden aprósággal, mely számukra kedves.
 
A hópelyhek csak hullanak, hullanak és ellepik Varázslat piciny házait. Csendesség és melegség árad a házakból. A sok hó piciny lakókat arra ihleti, hogy hóembereket készítsenek.
 
Egyik hóember kalapos, a másik hosszú orrú, a harmadik csíkos sálat hord és mindegyik saját egyedi tulajdonságot visel.
 
Minden karácsonykor adnak a hóembereknek nevet, mely valamely belső tulajdonságunkat tükrözi.
 
A legkedveltebb három belső tulajdonságok az idei évben a játékosság, az igazságosság és a figyelmesség.
 
Játékosnak lenni örömmel tölti el az embert, kicsiket és nagyokat egyaránt. Sajnos néha a nagyok elfelejtik, hogy milyen jó érzés játszani, játékosan megoldani az élet hètköznapi feladatait. Viszont a kicsik, azért is vannak, hogy emlékeztessék őket milyen jó ezt az erényt magunkban hordozni.
 
Igazságosság mélyen legbelül, ahol a hit is születik a lélek tudja, hogy mi igaz, mi helyes és mi helytelen. A mindennapok mindig állítanak elénk olyan élethelyzetek, ahol igazságosnak kell lennünk.
 
Figyelmesség szeretteink körében mindig jóleső érzés egy gesztus, egy apró cselekedet, mely tettekben nyilvánul meg. Sokszor szavak sem kellenek hozzá, hiszen a jelenlétünk mindenre gyógyír, ha odaadó figyelmességgel ajándékozzuk meg a másikat.
 
Varázslatot, ezért is nevezik a hóemberek falujának, hiszen minden hóember, melyet megépítenek a frissen hullott hóból életre kelnek, hogy rávilágítsanak arra mennyi-mennyi jóság és szeretet lakozik bennünk, itt a Földön.
 
Lídia, amatőr író

Ezt a mesét írta: Lídia amatőr író

Sziasztok! Lídiának hívának. Két gyermek édesanyja vagyok. A gyermekek mellett kezdtem el írni és olvasni meséket. Most itt lehetőség nyílik rá, hogy másoknak is írjak.


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!