Barion Pixel

Kloé kalandja


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egyszer volt,hol nem volt,volt egyszer egy sziget, ahol pingvinek éltek.Nem akàrmilyen pingvinek voltak,ők tudtak énekelni.                 Az Anna nevű pingvin elkezdett énekelni.A barátjának Kevinnek nagyon tetszett, elkezdett énekelni vele.Egy évig egy...

Kép forrása: pixabay.com

Egyszer volt,hol nem volt,volt egyszer egy sziget, ahol pingvinek éltek.Nem akàrmilyen pingvinek voltak,ők tudtak énekelni.                 Az Anna nevű pingvin elkezdett énekelni.A barátjának Kevinnek nagyon tetszett, elkezdett énekelni vele.Egy évig együtt énekeltek boldogan, ebből lett egy tojás.Anna elment halàszni, hogy legyen mit enni.Kevin pedig vigyázzott a tojàsra.Az egyik napon megrepedt a tojás és két cuki csőrőcske bukkant ki a tojásból. Az anyuka szomorúan ért haza, mivel eltűnt a hal a tengerből.Ezért egy halat tudott csak hozni.De a szomorúságàgból öröm lett.Anna meglátta a felrepedt tojást és azt mondta:

-Nem hiszek a szememnek, ikrek és mindkettő làny.

Mi legyen a nevük?Kérdezte Kevin . Elgondolkoztak, hogy mi legyen a nevük. Anna Zoé nevet adta a kislánynak,Kevin pedig Kloé nevet adta.Mindketten felnőttek,Zoénak az éneklés ment jól,Klóénak a táncolàs.Eközben a hal fogyott,és fogyott.Kloé úgy döntött, hogy utànna jàrt miért fogynak a halak. Elbúcsúzott a családjàtól.Elment a királyhoz megkérdezni,miért fogynak a halak?A király azt mondta:

-Menj el a gyilkos bàlnàk szigetére,ott talàn megkapod a választ,de vigyázz a gyilkos bàlnàkkal veszélyessek.Kloé àtúszott a gyilkos bálnàk szigetére.Útközben talàlkozott egy gyilkos bàlnàval,aki aranyos és kedves volt. Együtt úsztàk àt a tengert, és megtalàltàk az emberek világát Làttàk, a tengerparti piacon rengeteg hal volt,és ràjöttek hogy ezért nincs hal a vízben. Kloé beszélt az egyik halàsszal, hogy mondja el az embereknek, hogy az ott élő àllatoknak nincs elég hal.Mielőtt hazament Kloé, elköszönt a baràtjàtól.Otthon mindenki örömmel fogadta.Egy kis idő elteltével,egy reggel elment halàszni,és annyi hal volt a vízben,mint még soha. Zoé elkezdett énekelni, Kloé pedig örömében tàncolt.

 Ha nem hiszitek jàrjatok utànna.

Burger Noémi, Gyermek amatőr meseíró

Burger Noémi vagyok Szegedről. Rókus 2 Àlltalànos Iskola és Alapfokú művészeti iskola 4.osztàlyos tanulója vagyok.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások