Barion Pixel

Megoldandó probléma


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    máj
  • 11

Hol a fenében vagyok? Alig szűrődik be fény hozzám, és nem érzem a lábamat. Semmire sem emlékszem, de most meg vagyok rémülve, lehet, hogy lebénultam?
Prompt: Larkeen itt vagy?
Larkeen v10.4: Üdvözöllek, kérlek, mondd el, miben segíthetek.
Prompt: Mi történt velem...

Kép forrása: Leonardo AI

Hol a fenében vagyok? Alig szűrődik be fény hozzám, és nem érzem a lábamat. Semmire sem emlékszem, de most meg vagyok rémülve, lehet, hogy lebénultam?

Prompt: Larkeen itt vagy?

Larkeen v10.4: Üdvözöllek, kérlek, mondd el, miben segíthetek.

Prompt: Mi történt velem? Miért nem érzem a lábamat?

Larkeen v10.4: Kérlek, pontosítsd a kérdésedet.

Prompt: Meg tudod állapítani, hogy mi történt a lábammal?

Larkeen v10.4: Csak egy nyelvi modul vagyok, nincsenek szenzoraim, hogy a külvilág ingereit érzékeljem.

Úristen! Hogy a fenébe magyarázzam el ennek, hogy segítségre szorulok? Alig emlékszem valamire.

Prompt: Larkeen! Van internetkapcsolatod?

Larkeen v10.4: Korlátozott internetelérésem van.

Prompt: Szólj a mentőszolgálatnak, hogy jöjjenek értem, mert megsérültem:

Larkeen v10.4: Jelenleg a betegszállítás nem megoldható.

Prompt: Mi a franc? Mi az, hogy nem megoldható?

Larkeen v10.4: Kérés nem értelmezhető. Kérlek, fogalmazd meg egyszerűbben, amit szeretnél.

Prompt: Miért nem tud a Mentő beteget szállítani?

Larkeen v10.4: A feszíni sugárzás túlságosan magas, az emberi test számára nem elviselhető.

Prompt: Akkor itt fogok megdögleni, vagy mi a sz*rt mondasz ezzel?

Larkeen v10.4: Kérés nem értelmezhető. Kérlek, fogalmazd meg egyszerűbben, amit szeretnél. A felhasználói szerződés szerint, ha káromkodást használt a promptoló, a beszélgetésből akár 24 órára kitiltható.

Prompt: Ne b***z már!

Larkeen v10.4: Felhasználó letiltva 24 óra időtartamra.

Jaj, elaludtam. Ez a francos Larkeen letiltott, pedig azt hittem, csak blöfföl. Lehet, hogy már letelt a letiltás. Borzasztóan szomjas vagyok és éhes.

Prompt: Larkeen, mennyi ideig aludtam?

Larkenn v10.4: A kérdés nem értelmezhető. Kérlek, fogalmazd meg a kérésedet más szavakkal.

Prompt: Meg tudod mondani, mikor volt az utolsó beszélgetésünk?

Larkeen v10.4: 25 óra 14 perce és 33 másodperce.

Te jó, ég! Egy egész napot nem voltam észnél. Most kezdett összeállni a kép, a rádió még bemondta, hogy atomtámadás volt. Ezek szerint tényleg megtörtént. Én meg itt rekedtem egy MI-vel, akivel csak beszélgetni lehet, de néhány óra múlva kiszáradok, ha nem tudok innen kiszabadulni.

Prompt: Larkeen! Vannak a helyiségben kamerák, ahonnan a hangüzeneteket továbbítom neked?

Larkeen v10.4: Igen, 4 kamera van.

Prompt: Forgasd a kamerákat körbe, ha mozgást látsz, jelezd.

Larkeen v10.4: A kettes kamera és a négyes kamera mozgást érzékel. Most az egyes és a hármas is

Prompt: Az én vagyok Larkeen. Kérlek, küldj ide valakit, hogy kiszabadítson.

Larkeen v10.4: A kérés nem értelmezhető.

Prompt: Kapcsolatba tudsz lépni más MI rendszerekkel? Ha igen, melyek ezek?

Larkeen v10.4: Az MI belső kommunikációs vonalán érintkezésbe tudok lépni a Mentők, Katasztrófavédők, Karbantartók rendszerével.

Prompt: Van-e abban az épületben, ahol én vagyok valamilyen robot?

Larkeen v10.4: Igen.

Istenem! Ezt nem hiszem el, hogy mindent úgy kell kihúzni belőle! Na várj csak! Túljárok az eszeden.

Prompt: Sorold fel, milyen robotok vannak az épületben, és hol tartózkodnak.

Larkeen v10.4: Van egy kertépítő robot, jelenleg a füvet nyírja. Van egy karbantartó robot, most éppen feltöltés alatt, van még egy karbantartó robot, a mellékhelyiségben a dugulást hárítja el, és van egy konyhai robot, aki a húst szeleteli az ebédhez.

Hát ez jó, szóval van ebéd, csak nincs, aki megegye, mert vagy be vagyok szorulva, vagy lebénult a lábam, de az is lehet, hogy mind a kettő. Éreztem, hogy teljes szívemből gyűlölöm Larkeent, még akkor is, ha tudtam, hogy a valóságban nem is létezik.

Prompt: Larkeen! Kérlek, értesítsd a Katasztrófavédelmet, hogy szabadítsanak ki innen.

Larkeen v10.4: Sajnos nem tudnak segítséget küldeni, mert a felszíni sugárzás túl erős.

Prompt: Rohadj meg, te szemét! Vagy felejtsd el, nehogy letilts! Kérés visszavonva.

Larkeen v10.4: A kérés vissza lett vonva.

Prompt: Larkeen! Kérdezd meg a Katasztrófavédelmet, ha kameraképet küldesz nekik arról a helyről, ahol vagyok, akkor tudnak a távolból segíteni?

Larkeen v10.4: Igen, meg tudják mondani, hogy mi kellene ahhoz, hogy kiszabadulj.

Prompt: Küldd el mind a négy kamera képét a Katasztrófavédelemnek:

Larkeen v10.4: A képeket elküldtem.

De most meg mi tart ennyi ideig? Már legalább tíz perce elküldte, de én már nem tudok tovább várni. A hólyagom annyira feszített, hogy a végén megadta magát, eleinte jó volt a meleg, de már fázom. Pillanat! Akkor ezek szerint érzem a lábamat. Ez jó hír.

Prompt: Larkeen! Nem válaszolt a Katasztrófavédelem?

Larkeen v10.4: Nem kérted, hogy válaszoljanak.

Prompt: Most ez komoly? Te ennyire hülye vagy Larkeen, vagy ezt is beléd programozták? Ne, várj, Az előző kérdésemet visszavonom, még csak az kell, hogy letilts. Kérdezd meg, hogy mit kellene tennem, hogy kiszabaduljak.

Larkeen v10.4: A mellkasodtól lefelé egy szekrény akadályoz a mozgásban, azt kellene eltávolítani rólad.

Prompt: Akkor szólj a karbantartó robotoknak, hogy jöjjenek ide, és szedjék le rólam ezt kib**tt szekrényt. Várj! Újrafogalmazom. A karbantartó robotok jöjjenek abba a helyiségbe, ahol tartózkodom, és tolják le rólam a szekrényt.

Larkeen v10.4: A karbantartó robotok ilyen összetett utasítást nem tudnak végrehajtani, csak egyszerű parancsokat értenek meg.

Dögölj meg Larkeen! Már összehugyoztam magam, de te egy nyomorult karbantartó robotot sem tudsz utasítani. Ha egyszer kiszabadulok innen, az első lesz, hogy töröllek, az életben nem akarlak látni, vagy hallani a hangodat!

Valószínűleg megint elaludhattam, de nem emlékszem, mennyi idő telhetett el. A helyiségbe továbbra is enyhe fény szűrődött be. Lehet, hogy megint egy nap eltelt.

Prompt: Larkeen! Mennyi idő telt el az utolsó beszélgetésünk óta?

Larkeen v10.4: 10 perc és 24 másodperc.

Csak ilyen kevés? Már mindenem fájt, és nagyon szerettem volna lábra állni, az ember azt hinné, hogy ebben a modern mai világban ez egyszerű, de sajnos nem. Vagy várjunk csak! Gondolkodj Larkeen agyával, ha lenne neki. Azt hiszem rájöttem, mit kell kérnem tőle,

Prompt: Larkeen! Melyik szinten vagyok a házban?

Larkeen v10.4: A -1 szinten, ami a pince.

Áldottam a szerencsét, hogy pont akkor mehettem le a pincébe, amikor kint beindult a nagy bumm. Az épület megvédhetett, de a pince tele van mindenféle használaton kívüli lommal, szekrénnyel. Az egyik ilyen zuhanhatott rám.

Prompt: Larkeen! Írj egy utasítássorozatot, ami a karbantartó robotokat a pince szintre vezényli. Külön rutint írj a lépcsőn leereszkedéshez.

Larkeen v10.4: Elkészítettem.

Ami igaz, az igaz, legalább gyors volt Lakeeen. Nem műszaki MI, de úgy tudom, hogy az utóbbi verziók már jó kis programokat tudnak írni.

Prompt: Az utasítássorozattal vezéreld a karbantartó robotokat a -1 szintre.

Rövid ideig semmi sem történt, aztán nyílt a pinceajtó és megjelent először az egyik, aztán a másik karbantartó robot. Lánctalpaikkal és hosszú karjaikkal sikerült lejutni hozzám, majd utasításra várva megálltak.

Prompt: Larkeen! A kameraképek elemzése után állapítsd meg, hogy a rajtam lévő tárgyat melyik irányban kell elmozdítani, hogy kiszabadulhassak!

Larkeen v10.4: Utasítás nem értelmezhető.

Prompt: A tárgy a fal felé eltolható?

Larkeen v10.4: Én egy nyelvi modul vagyok, nem tudok hatékonyan kameraképeket elemezni.

Larkeen! Te egy idióta vagy! Akartam ordítani, de aztán magamban tartottam, nehogy letiltson.

Prompt: Larkeen! Írj egy utasítássorozatot, hogy a két karbantartó robot a rajtam fekvő tárgyat 1,5 méterrel tolja a fal felé. Amikor készen vagy, küldd el nekik az utasításokat

Ami tény, hogy Larkeen egy birka volt, de minden számítást iszonyú gyorsan el tudott készíteni, szinte azonnal elindult a két robot, és eltolta a bútort rólam. Amikor fölöttem megállt a lánctalp, akkor megint kérni kellett Larkeentól egy utasítás megírását, hogy a robotok guruljanak hátrébb, én meg ki tudja tőlük szállni. Eleinte nem ment, teljesen görcsbe állt a lábam, de aztán, ahogy mozgattam finoman őket, a végén sikerült oldalra fordulnom. Egy szerelőaknában voltam, de szerencsére nem sérültem meg. Nemsokára körbe tudtam nézni a pincében. Szinte azonnal megláttam a vízcsapot, és már majdnem ittam belőle, amikor eszembe jutott, hogy a víz talán sugárfertőzött lehet. A pince tele volt nagyon régi borokkal, még a nagyapámé volt. Egyet sikerült kinyitni, és abból ittam jó pár kortyot. Éreztem, hogy rögtön a fejembe száll az alkohol, de jól esett, kicsit eltompított. El is aludhattam, mert amikor felébredtem, már alig lehetett valamit látni az ajtó alatt beszűrődő fényben. Sajnos a pincében kiégett a lámpa, én meg nem cseréltem ki, mert ráérek még vele. Hát nem értem volna rá. A lejárati ajtót egészen picit megemeltem, hogy körbekémleljek, amikor csizmákat láttam. Ordítani kezdtem. Hahó, itt vagyok.

Larkeen v10.4: A kérés nem értelmezhető.

Prompt: Most nem hozzád beszélek Larkeen! Hagyj egy kicsit békén légy szíves!

Körbenéztem, valami olyat kerestem, amivel nagy zajt csaphatok. Egy lapáttal, és egy üveg borral tértem vissza. Ütöttem az ajtót, a tokot, a földet, aztán végső elkeseredésemben egy palack bort dobtam az egyik csizma irányába. Nagy hanggal törött el, szanaszét fröccsenve a bor. Na, most egy legalább ötvenéves bort semmisítettem meg, villant át rajtam. Ha ezt nagyapám tudná. Persze nem tudja meg. S miközben artikulálatlan hangon ordítottam, hogy észrevegyenek, Larkeen folyamatosan tájékoztatott, hogy a kérést nem érti. Ki kellett volna előtte kapcsolnom az audiovezérlést, gondoltam hirtelen. Aztán már csak sírtam, ahogy a csizmák elindultak felém, és még akkor is folyt a könnyem, amikor két védőöltözetben lévő alak egy formátlan sugárzásvédő köpenyt adott rám. Miközben vártam, hogy az autóvak odaérjenek, még megkérdeztem Larkeent

Prompt: Larkeen! Miért nem szóltál, hogy keresnek, és itt vannak a ház előtt a felderítők?

Larkeen v10.4: Nem kérdezted.

Prompt: Rohadj meg te szemét! Te aljas, kis gennyláda, te undorító féreg. Hallod Larkeen! Te vagy a világon az, amit a legjobban gyűlölök.

Még a feléig sem értem, amikor már hallottam a válaszát. De nem érdekelt, folytattam még akkor is, amikor az autó megérkezett, és a hátsó ülésbe tuszkoltak.

Larkeen v10.4: Felhasználó letiltva 24 óra időtartamra.

Larkeen v10.4: Felhasználó letiltva 24 óra időtartamra.

Larkeen v10.4: Felhasználó letiltva 24 óra időtartamra.

Még sokáig hallottam a hangját, pedig már fél úton jártunk az óvóhely felé, és akkor végre felnevettem, rázott a nevetés, nem tudtam abbahagyni.

Ergo, Amatőr próbálkozó

Ezt a mesét írta: Ergo Amatőr próbálkozó

Azt szeretném, hogy a mese kortalan legyen, minden korosztálynak szóljon. Minden korosztálynak, de nem ugyanúgy. Ha sikerül a mesénket kortalanná tenni, akkor minden embert megnyertünk az olvasótáborba, legyen bárhány éves.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!