Mészárosné Szuda Melinda

amatőr író,de inkább vagyok költő,

Felvidéken,Muzslán élek egy szép magyar faluban.

A gyermekvers,az egy csoda,ahogy a gyermek is! 

1976-Október 25-én születtem ,egy nagyon szegény család harmadik gyermeke lettem.

Nagyon rossz életmódban nevelkedtem fel sajnos.

Amíg a nagymamám élt ő szeretett engem,de alig lettem 6éves s ő elment!

Egy villany ,s víz nélküli házban ,szülői szeretet nélkül ,éhezve s fázva,így nőttem....

Néha volt gyertyánk,akkor olvastam ,amikor már iskolába jártam,de tanulni sem tudtam rendesen ez miatt,s bizony közepes tanuló voltam,de az irodalom a vers már akkor is ment!

11-évesen kezdtem el írni verseket,volt egy verses füzetem amit édesanyám amikor elolvasta ,elégette! Azt mondta mit firkálok ostobaságokat!.....

Nagyon nehéz időszak volt a kiskor számomra! Nekem kicsiként nem volt játékom,mesekönyvem sem,nem mesélt nekem senki!

Minden bánatom s minden ami jó ért az Istennel osztottam meg! A hit Őbenne ,nagyon sokat segített a mai napig!

3-éves papírfeldolgozói középiskolát végeztem el. Felnőtt fejjel,élelmiszeripari tanúsítványt szereztem,ami eladóként vált hasznossá számomra.

1994-ben alig voltam 18-éves amikor férjhez mentem! A csodás és gyönyörű életem ekkor kezdődött el! S igaz nem gazdagságban ,de nagyon szépen élünk azóta is férjemmel innmár 29-hivatalos éve ,s egy fiam van 29-éves.Amikor a fiam kicsi volt nagyon sok mesét olvastam neki,rengeteg mesekönyve volt! Újra kislány voltam akkor én is kicsit! Minden szeretetet megkapott,amit én nem.

Meséim közt a kedvenc mese.:Micimackó,ez egy csodálatos mese,nagyon is sajnálom ,hogy nincs tv-ben....halottam valamiért kitiltották a mostani kor emberei....

A Futrinka utcát már a férjemmel s pocakomban a fiammal szoktam nézni,hát régi ,de csodálatos mese!

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a Meskete.hu -oldalán! Az ,hogy olvassák verseimet,örömmel tölt el! Igazán szép ez a Meskete oldal,öröm ide írni, örömmel olvasok viszont másokat is! 

Szép meséket igyekszem versbe fogni,mert a vers számomra a minden! Szépet szeretnék adni meseversben,mert a verses rím az ami számomra jön a tollából! 

Nagyon,de nagyon szeretem a gyereket!

Igen,akkor miért is nincs több lurkóm,hát erre talán az Isten tudja a választ.Szerettünk volna az egynek mindent megadni,s amikor jöhetett volna egymásik ,már későnek gondoltuk. De,olyan nagyon várnám már ,hogy egy kisunokának írjak,meséljek,s neki éljek,olvassak!

 

2023.Április 25-én leltem rá a Meskete.hu-oldalra, Editnéni BánlakinéMoravecz,oda töltött fel versét s megosztotta,ekkor én már egy Angliában lévő mese oldalon írtam mesés verseimet,az  az oldal mára megszűnt kevés olvasottság végett,s széttszedték a rosszakaratú emberek...!  Poszter club,volt a neve.Na szóval, Edit néni meseversére rákattintottam ,s nézegettem az oldalt,a Mesketét,szép,s láttam lehet jelentkezni,de kicsit féltem,mert Felvidéki Magyar vagyok,gondoltam mi lesz ,ha törölnek ez miatt?,de megpróbáltam mert láttam van ott Romániai Magyar is....

Csodás a Meskete oldal!

Egy éve írok meseverseket,azelőtt az élet verseit vetettem papírra,a Poet.hu oldalán,s a Holnap Magazin,oldalán.Verseimet negyed évente ,mivel úgy jelenik meg a falusi Hírmondóújságunk, akkor tesznek bele innmár 4-éve mindig egyet.Sokszor volt a címlapon is versem az Őszről,Nyárról,....

Sajnos nincs saját könyvem! Mindennek oka, hogy mindig másra kell a pénz,nem tudom megengedni,hogy kiadjak egy könyvet!( nagyon drága az számomra)

Talán amikor nyugdíjas leszek,ha megérem,talán addigra lesz egy szép kis mesekönyvem,egy aranyos meseverses. Igen,ez jó volna!

 

A kezdő íróknak tapasztalatot az élet ad,s ha van rá készsége valakinek ,írjon!

Engem az írás sokmindentől mentett meg! Igazán jót s szépet csak szívből lehet alkotni,s szeretni kell az írást,mert csak így lehet!

 

Picit szomorkás az életem bemutatása ,a kezdet,de mindenkinek megvan a sorsa,hisz ugye,az élet nem habostorta!

 

Maradok szeretettel mindenki felé.: Mészárosné Szuda Melinda.