Kérdések és Válaszok: válaszol Pál Tünde


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 21
  • 2023.
    dec.
Nemrég mutattuk be nektek Pál Tünde mesekönyveit, most pedig a Tündét kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

Nemrég mutattuk be nektek Pál Tünde mesekönyveit, most pedig a Tündét kérdeztük, hogy a Meskete követői is jobban megismerhessék.

  1. Miért kezdtél meséket írni?

Vicces, de igazából kényszerből fogtam hozzá a meséim leírásához. (A vers és regény állt hozzám mindig közelebb.) Négy gyermekemnek fejből meséket mondtam esténként, de már előtte is az osztályomban lévő gyermekeknek is jobban szerettem így mesélni, nagyobb volt a figyelem. Negyedik gyermekem még csak kétéves volt, amikor kedvenc meséje „ment” (esténként szóban, folytatásos), amikor nagyon beteg lettem, és igen hosszú korházi kezelésre volt szükségem. Lehet, hogy én is hiányoztam, de az esti mese az pótolhatatlan volt. Szereztek kis laptopot (24 éve ez nem volt egyszerű), behozták a korházba, amin napközben megírtam a folytatást, férjem kinyomtatta a munkahelyén, és este olvasták a mesét.

  1. Mi a gyerekkori kedvenc mesekönyved?

Kisgyermekkoromból sajnos nincs meghatározó, alsós voltam, amikor anyukám az operába vitt, bérletünk is volt, mindig elolvastam a soron következő előadás „meséjét”, mert volt egy könyv, azt még ma is őrzőm: Operamesék a címe. Így rászoktam az olvasásra, a „pöttyös és csíkos” könyveket szerettem, bár nagyon sok felnőtteknek szóló regényt, illetve a verseket is kedveltem.

  1. Mi az a különleges képességed vagy tehetséged, amit az emberek nem sejtenének?

Ez jó kérdés. Nagyon sok „férfi dologban” vagyok kicsit jártas. Már sírkővésést, hegesztést, esztergálást, menetvágást, forrasztást, köszörülést tudhatok a hátam mögött, kipróbáltam mindet. Nem akarom az autó szerelést sem kihagyni, amiben segíthetek egy kicsit a férjemnek, aki elég sok mindenre megtanított (azért még nem vállalok javítást


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...