Barion Pixel

Álom munka - Tűzoltás(21.) - Eszti-mami meséje


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Lali fürdés és vacsora után még játszott kicsit a kedvenc tűzoltó autójával, de most az ágyba is magával vitte, hogy vele aludjon… 
 - Te vagy a kedvenc kisautóm! - suttogta. - Olyan jó lenne ha igaziból tudnálak vezetni, és szirénázva száguldozhatnék vele...

Kép forrása: pinterest

Lali fürdés és vacsora után még játszott kicsit a kedvenc tűzoltó autójával, de most az ágyba is magával vitte, hogy vele aludjon…

- Te vagy a kedvenc kisautóm! - suttogta. - Olyan jó lenne ha igaziból tudnálak vezetni, és szirénázva száguldozhatnék veled!

- Az tényleg nagyon jó lenne! - gondolta halkan a kisautó. Aztán a következő pillanatban Lali ezt hallotta:

- Tűz van! Tűz van! - Gyorsan odaszaladt a kedvenc tűzoltó autójához, beugrott a vezető ülésre, és már nyomta is a gázpedált. Közben bekapcsolta a kék villogót és a szirénát. Már messziről látta, hogy az utcai szemetes kuka füstöl, és felcsapnak benne a lángok. Szirénázva villogva odaparkolt, vette elő a víztömlőt, és erős sugárral eloltotta a tüzet.

- Ezt nagyon ügyesen eloltotta tűzoltó-úr! - mondta elismerően Sári óvó-néni. Az ovis társai is oda sorakoztak, és azt suttogták, hogy milyen ügyes Lali, és mindenki a barátja akart lenni. Lali megmutatta belülről is a kedvenc autóját, és megengedte, hogy egyesével mindenki beüljön. Aztán bocsánatot kért, hogy most el kell mennie, de Sári óvó-nénit neki kell hazaszállítania.

- Jössz holnap óvodába? - kérdezte

- Igen, anyukám azt mondta, reggel időben kell felkelni, mert Lilinek iskolába, nekem meg óvodába kell mennem.

- És a tűzoltó autóddal fogsz jönni? - kérdezte az óvó-néni.

- Persze! De előbb Lilit is elviszem az Iskolába. - felelte Lali.

Miután Sári óvó-nénit kitette, hallotta a rádión, hogy Julcsi néni kért segítséget, ugyan is a cicája nem tud lejönni egy nagyon magas fa tetejéről. Lali nyomta a gáz pedált, szirénázott, villogott, sietett megmenteni a kiscicát. Oda állt a nagyon magas fa tövéhez, majd az autó létráját emelte felfelé. Felmászott, és a nagyon magas fa tetejéről le mentette a kis cicát. Oda nyújtotta Julcsi néninek. Az ovis barátai tapsoltak, és éljeneztek!

- Éljen! Éljen! Lali megmentette a kiscicát, és a tüzet is eloltotta!! - kántálták a barátai

Azonban Lalinak mennie kellett tovább, hiszen a rádióban segítséget kértek, mert hogy egy idős bácsinak beragadt az ajtója, és nem tudott kijönni a lakásból. Lali nyomta a gázt, szirénázott, villogott a tűzoltó autójával, és már ott is volt, hogy segítsen. Béla bácsi megköszönte, hogy kiszabadították a rabságból.

- Köszönöm Lali! - hálálkodott Béla bácsi.

- Lali! Lali! - hallotta anyukáját távolról. - Lali! Ébresztő! Elkésünk az oviból! Öltözni kell! - jött be a szobába Anya.

- Anya! Képzeld be kell vinnem a tűzoltó autómat Sárika óvó-néninek. Megígértem… És képzeld tüzet oltottam, meg lementettem egy kiscicát egy nagyon magas fáról, meg segítettem Béla bácsinak kijutni a lakásából!

- Azt a mindenit! - mondta anya. - Akkor te ma éjszaka igazi tűzoltó voltál! - simította meg Lali álmos kobakját. - Úgy látom kell vennem most már neked egy tűzoltó sisakot is! - nézett szeretettel a cica mentő kisfiúra.

Eszti-mami, amatőr meseíró

PRÉMIUM Eszti-mami Prémium tag

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Várkonyi Kitty Várkonyi Kitty prémium tag

2024-04-07 19:46

Nagyon kedves, aranyos mese.

Eszti-mami Eszti-mami prémium tag

2024-04-07 20:36

Kedves Kitti! Köszönöm szépen!Sütibeállítások