Barion Pixel

Az új osztálytárs 1. rész ( 22.)


http://mocorgohaz.hu/

A tavaszi szünet gyorsan elszállt. Miután Lali és Lili hazaért a tanyáról, a titkos naplókat biztonságos helyre dugták, és mindennap került bele egy kis írás és rajz. Másnap az iskolában egyszer csak Lujzika-tanító néni két meglepetést is bejelentett. 
 - ...

Kép forrása: pinterest

A tavaszi szünet gyorsan elszállt. Miután Lali és Lili hazaért a tanyáról, a titkos naplókat biztonságos helyre dugták, és mindennap került bele egy kis írás és rajz. Másnap az iskolában egyszer csak Lujzika-tanító néni két meglepetést is bejelentett.

- Gyerekek! Holnaptól Ági tanító-néni fog engem helyettesíteni, mert én most betegszabadságra megyek. - az osztály felhördült. Az nem lehet, hogy Lujzika-tanító néni elmenjen. Ő, a legjobb tanár a világon. A gyerekek oda sereglettek a tanító néni köré, ölelgették, és kérlelték, hogy ne menjen el. Petike ki jelentette, hogy akkor bizony ő sem megy iskolába addig, amíg vissza nem jön a kedvenc tanító-néni.

- Gyerekek! Üljetek vissza! Még el sem mondtam, hogy mi a másik meglepetés. - a gyerekek vissza poroszkáltak a helyükre, és bánatosan néztek a tanító-nénire. - Tehát a másik, egy öröm hír, mégpedig, hogy lesz egy új osztálytársatok. Holnap találkozhattok vele. Arra kérlek benneteket, hogy fogadjátok szeretettel, és bánjatok vele kedvesen! - Zsuzsi és Lili egymásra néztek. Na már csak ez hiányzott…

- Mi van Lilikém? Az arcodra van írva, hogy nincs minden rendben. - kérdezte Anya Lilit, hazafelé tartva.

- Holnaptól minden megváltozik! Semmi nem lesz jó. - lógatta a fejét Lili. Lujzika-tanító néni elmegy, és egy ismeretlen tanító néni jön helyette. De ez még nem minden, lesz egy új osztálytársunk is. Tiszta katasztrófa… A gyerekek alig tudtak aludni. Féltek a holnaptól. Új tanító-néni, új osztálytárs…túl sok ez egyszerre… Aztán eljött a reggel, és az első óra. Lujzika tanító-néni belépett az osztályba. Csend lett. Mellette állt meg az új tanító-néni.

- Gyerekek! Bemutatom nektek Ági-nénit. Most már ő fog benneteket tanítani. Legyetek szorgalmasak, ügyesek, ne hozzatok rám szégyent! - mondta búcsúzóul. Aztán kiment. A gyerekek síri csendben figyeltek.

- Szervusztok! Nagyon örülök, hogy ezentúl többször is találkozhatunk. - nézett mosolyogva Ági-néni a dermedt osztályra. Hamarosan mindenkivel megismerkedünk, de előbb bemutatok nektek valakit. Gyere be bátran! - hívta a folyosóról a bátortalanul lépkedő kislányt. - Ő Gréti. Mondanál néhány szót magadról?

- Gréti vagyok. Nagyon szeretek tanulni, és most közelebb költöztünk a nagyszüleimhez. Ennek nagyon örülök, viszont így el kellett hagynom a régi barátaimat, e-miatt szomorú vagyok. Azért remélem itt is lesznek új barátaim. Ez most izgalmas, és félelmetes is nekem. - mondta halkan Gréti.

- Köszönjük Gréti! Keressünk neked helyet! Nézzük csak. - és jelentőségteljesen szét nézett, hogy hova is ültesse az új tanulót Ági-néni. Végül Zsuzsi mellé ültette Grétit, Lili mellé pedig Petrát. Na ez mindennek a teteje volt a két barátnő ( Lili és Zsuzsi) részéről. Mindketten duzzogva hallgatták Ági néni beszámolóját. Nem is volt kedvük kedvesnek lenni aznap. Otthon felháborodva mesélte Zsuzsi is, meg Lili is az anyukájuknak a történteket. Egyáltalán nem várták a holnapot. Legszívesebben beteget jelentettek volna mindketten. És a házi feladatot sem szívesen csinálták meg, amiben egy bemutatkozó fogalmazást kellett írniuk...

 

Eszti-mami, amatőr meseíró

PRÉMIUM Eszti-mami Prémium tag

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások