Barion Pixel

Az új osztálytárs 2. rész (23.)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Másnap az iskolában Zsuzsi és Lili összebújva sutyorogtak. Nagyon igazságtalannak érezték, hogy szét ültették őket. Ez már tényleg sok volt. Közben Gréti egyedül sétálgatott az udvaron. Zsuzsinak, látva Grétit eszébe jutott, hogy milyen rossz volt ami...

Kép forrása: pinterest

Másnap az iskolában Zsuzsi és Lili összebújva sutyorogtak. Nagyon igazságtalannak érezték, hogy szét ültették őket. Ez már tényleg sok volt. Közben Gréti egyedül sétálgatott az udvaron. Zsuzsinak, látva Grétit eszébe jutott, hogy milyen rossz volt amikor Petra csúfolta. Lilire nézett. Lili is látta az új kislányt magányosan járkálni a többiek között. Egyre gondoltak. Szépen odamentek hozzá. Zsuzsi megkínálta Grétit az uzsonnájával.

- Kérsz?

- Nem, köszönöm. Nekem is van, csak valahogy most nincs étvágyam.

- Hiányoznak a barátaid? - kérdezte Lili.

- Igen. - mondta homályos szemmel Gréti. Most nélkülem fogócskáznak a szünetben…

- És még miket szoktatok ott csinálni? - tudakolta Zsuzsi.

- Gumizni, kiütőcskézni, barkóbázni. - mesélte Gréti.

- De jó lenne tudni milyen az a gumizás. - mondta Lili

- Éppen megmutathatom! - és előhúzott egy gumi köteget Gréti a zsebéből. - Pont hárman kellenek hozzá! Lili, Zsuzsi, és Gréti jókat nevettek amíg megtanulták a játékot. Petra felfigyelt a lányokra, oda sétált, és megkérdezte, hogy beállhat-e. A lányok megálltak, nézték Petrát, aztán Gréti mosolyogva mondta: - Persze! Neked is megmutatom szívesen. A nap jól telt, a lányok összebarátkoztak. Ági-néniről pedig kiderült, hogy nem is olyan szigorú. Az egyik órán még mesét is olvasott az osztálynak. A másik órán pedig sétáltak egy nagyot, és megfigyelték az utcákban a virágba borult, zöldülő fákat, kismadarakat. A házi feladat pedig az volt, hogy írjanak fogalmazást valamilyen kertben, vagy természetben történt élményükről. Hazafelé mind a négy kislány boldogan mesélte az anyukájának, hogy milyen jó napjuk volt.

    Otthon Gréti neki fogott a fogalmazásnak. Arról a kerti élményéről akart írni, amikor Nagyapáéknál megmentett egy kis feketerigó fiókát, aki kiugrott a fészekből. Nagyapa készített a kis madárnak lakást egy kidobott kisszekrényből, magasra helyezte a falra, hogy a cicák ne érjék el. Mindennap szemöldök csipesszel etették három négy óránként. Liszt kukacot kapott vitaminos vízbe mártva, tojáshéjporba panírozva. Volt vízfürdője, és megtanították repülni is. A kezükre szállt, nagyon kedves kismadár volt, igazi közös élmény.

   Zsuzsi és Lili is a téli madár mentő élményükről írtak fogalmazást. Másnap Ági tanító-néni meg is jegyezte:

- Hát ti aztán igazi madármentő barátnők vagytok!

Eszti-mami, amatőr meseíró

PRÉMIUM Eszti-mami Prémium tag

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások