Barion Pixel

A kutya séta (26.)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Lili és Lali minden reggel, és délután kimentek a kamrába Picúrhoz, és Kópéhoz. A két kis állat már nagyon jó barátságban voltak. Hol a kutyaházban aludtak, hol Picúr ládikójában. A lényeg, hogy mindig együtt szundikáltak. Viszont amikor megjöttek a kis...

Kép forrása: pinterest

Lili és Lali minden reggel, és délután kimentek a kamrába Picúrhoz, és Kópéhoz. A két kis állat már nagyon jó barátságban voltak. Hol a kutyaházban aludtak, hol Picúr ládikójában. A lényeg, hogy mindig együtt szundikáltak. Viszont amikor megjöttek a kis gazdik, azt sem tudták mit csináljanak örömükben. Ma délután Lili és Lali eltervezték, hogy sétálni tanítják Kópét. Beszerezték hozzá a kellékeket, még tegnap. Egy szép piros nyakörvet, és hozzá egy pórázt.

- Hogy csináljuk? - nézett a kiskutyára Lali.

- Úgy, hogy te fogd meg Kópét, én meg a nyakába teszem a nyakörvet. Lali meg is fogta a kiskutyust, de nehéz volt egyenesen, és nyugodtan tartani, mert Kópé fejébe vette, hogy ahol csak lehet összenyalja Lalit. Ezért aztán sürgött forgott, tekeredett, hogy a szeretetét ami benne tombolt, ki tudja fejezni kis gazdája iránt. Amikor Lili közeledett a nyakörvvel, Lili kezét is nyalogatta, rágcsálta itt is ott is, így aztán a nyakörvet, nem igen sikerült feltenni a kis Kópéra.

- Nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz…- fújt egyet Lili hajlongás közben.

- Alig bírok vele! - mondta Lali nevetve. Aztán végül sikerült…Felkerült a nyakörv. Ekkor viszont Kópé a nyakában levő “valamivel” kezdett el foglalkozni, mert rettenetesen idegesítette. Rázta a fejét, majd fenékre huppant, és a hátsó lábával vakarni kezdte a nyakát, de az a “valami” nem tágított. Körbe körbe járt, és próbált megszabadulni attól az “idegesítő izétől”. Végül a pórázt is sikerült rákapcsolni. Azonban ami ezután következett, azt nem lehetett sétának nevezni. Lili fogta a pórázt, és indult volna, amikor is a kiskutya előtte vágott át, mert hogy Picúr éppen ott mosakodott, és sürgősen oda kellett szaladni hozzá, hogy elpanaszolja hányatott sorsát.

- Nézd mi lett velem! Ilyen nem tudom micsodák vannak a nyakamban, és nem eresztenek…- nézett panaszosan a cicára, és közben hevesen vakarózott. Lili próbálta óvatosan húzni a kutyust a pórázzal, a kutyus reagált is, és át szaladt Lili jobb oldalára. Hirtelen szagot fogott, és most ő húzta teljes erővel Lilit. Orrocskája a földet súrolta és szimatolt…aztán hátra szaladt, és Lili mögött futott tovább Lalihoz. Végül Lili lába köré tekeredett a póráz…aztán egy puffanás, és Lili a térdére esett…

- Nagyon fáj? - szaladt oda Lali

- Még jó hogy nem szakadt ki a nadrágom…- vizsgálta meg Lili a térdét. Közben persze Kópé képen nyalintotta, míg a kislány a földön ült. Lili átölelte a kiskutyát.

- Én is szeretlek te kis buta! Kópé Lili hóna alatt átfúrta a buksi fejét, és minden szeretetet bezsebelt. Ebből már Picúr sem maradhatott ki. Őt is körbe szeretgették a gyerekek, aztán lekapcsolták a pórázt Kópéról.

- Majd holnap folytatjuk! - ígérte a kiskutyusnak Lali. A kiskutyus ott pattogott Lali és Lili körül.

- Ezt az izét is vegye már le valaki! Ki nem állhatom! - gondolta, és újra vakarózni kezdett. Egyedül a vacsora tudta elfeledtetni vele a nyakában lévő nyakörvet.

Ui: Köv. rész : A rigó vadászat (27.)

Eszti-mami, amatőr meseíró

PRÉMIUM Eszti-mami Prémium tag

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ariane

2024-04-19 13:22

Aranyos mese, de a helyesírásra fokozottan kéne ügyelnie egy meseírónak. Legyen az amatőr, vagy profi.

Eszti-mami Eszti-mami prémium tag

2024-04-20 14:30

Kedves ARIANE! Köszönöm!