Lali kedvenc kisautója - Mit csinál a tűzoltóautó amikor mindenki alszik?


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Mikor Lali hazaért az oviból, egyből keresni kezdte legkedvesebb játékát…Ledobta a kabátot, a cipőt, és szaladt a szobába. 

 - De hol lehet? Hol is játszottam vele utoljára? - gondolkodott magában. - A kis piros autó, a kanapé alól pislogott kifelé…...

Kép forrása: pinterest

Mikor Lali hazaért az oviból, egyből keresni kezdte legkedvesebb játékát…Ledobta a kabátot, a cipőt, és szaladt  a szobába.

 •  - De hol lehet? Hol is játszottam vele utoljára? - gondolkodott magában. - A kis piros autó, a kanapé alól pislogott kifelé…
 •  - Itt vagyok! Reggel ide gurultam be, miután egy nagyot löktél rajtam utoljára! - gondolta a tűzoltóautó. -  már nagyon vártalak haza. -  A kisautó egész nap ott unatkozott az ülőke alatt.
 •  - Biztosan most reggelizik. - gondolkodott a kis tűzoltóautó - Most már játszik a gyerekekkel, lehet, hogy már ebédel, jajj már csak egy kis idő, és haza ér az oviból hozzám. - számolgatta az időt a tűzoltóautó. Közben egy hosszú lábú pók sétált el a kisautó előtt.
 •  - Ez pont felém tart… - gondolta a tűzoltóautó - Ide ne gyere! Hess! - De a pók csak jött felé. Ekkor a kis tűzoltóautó összeszedte minden erejét, rávillantott a pókra, és zúgott is hozzá egyet. Na a póknak sem kellett több, mindjárt odébb állt.
 •  - Ezt megúsztam - gondolta a kisautó… Már csak az hiányozna, hogy ide költözzön. Meg hogy hálót szőj-jön a kerekeim közé. - méltatlankodott a kisautó. Végül Lali rábukkant kedvenc játékára. Mikor bekapcsolta, villogva, zúgva gurult végig a szobán keresztül kasul… A kisautó boldog volt, hogy kis barátja csak vele játszik. Este aztán Lali vacsorázott, fürdött, és az esti mese után álmosan gondolkodott még néhányat a kisautójáról, aztán elaludt. Eközben, hogy mi történt a nappaliban? Valaki vékony hangon jajgatott.
 •  - Jajj, a hátam! Hú de hideg ez a padló.
 • A tűzoltóautó bajt szimatolt…Bekapcsolta a kék villogóját, és végig pásztázta a szobát vele…Hol erre gurult, hol arra…Aztán meglátta Lotti-babát a sarokban, a földön. Oda gurult mellé.
 •  - Jól vagy? - kérdezte a babát
 •  - Nem vagyok jól! Engem itt felejtettek játék után a sarokban… Nagyon kényelmetlen. Fázok, és hiányoznak a játék társaim. - felelte szomorúan a földön fekve Lotti-baba.
 •  - Figyelj! - mondta a tűzoltóautó. - A létrámmal megpróbállak felemelni! - így is tett. Lotti-babát kék villogással szállította a babás dobozba a kisautó. Lotti-baba, és a többi baba is nagyon hálás volt, hogy előkerítette az elveszett kis pajtásukat.
 •  - Van még valaki, akit szét hagytak a gyerekek? - nézett szét a tűzoltóautó villogva. Minden zegzugba benézett, ide gurult, oda gurult…Talált is játékot bőven szét hagyva. Kockát, kislabdát, könyvet, színes ceruzákat. Mire mindet a helyére szállította, nagyon elfáradt. Kimerülten villogott még párat, aztán elaludt… Közben reggel lett, és Anya ébresztette Lalit!
 •  - Jó reggelt! Ébredj Lali! Menni kell az oviba!
 •  - Képzeld Anya! - mondta Lali nagyot ásítva. - A tűzoltóautómmal álmodtam. Meg nézem hol van. Kiugrott az ágyból, és keresgélni kezdte.
 •  - Ó hát itt vagy! - Ölelte meg Lali. De a kisautó nem mozdult, és nem is villogott! - Lali hiába kapcsolgatta a gombját, semmi…
 •  - Anya! Elromlott! - mutatta szomorúan Lali a mozdulatlan tűzoltóautót.
 •  - Nahát! - nézte Anya… Majd teszek bele új elemet. Mire hazaérsz, megint jó lesz! - vigasztalta a szomorkodó kisfiút.
 •  - Anya! Azt álmodtam, hogy éjszaka a kisautó szedte össze a szét hagyott játékokat. Biztosan abban merült le. - mondta Lali letörten.
 •  - Akkor, tudod mit kell legközelebb tenned?! - nézett Anya Lalira.
 •  - Tudom! Én szedem össze a játékaimat, és akkor majd biztosan nem fog lemerülni a kisautóm. És Lali be is tartotta a szavát. Minden este elpakolta a játékait, ahogy megígérte. A tűzoltóautó továbbra is a legkedvesebb játéka volt, kéken villogva zúgva szelte át a szobát. Most már nem sok munkája maradt éjszakára. Azért rendszeresen szétnézett, bevillogott a sarkokba, de sehol sem talált elhagyott játékokat. Így megnyugodva hajtotta álomra a szemét.
Eszti-mami, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!