Mami mesélj még- Ki lopta el a csíkjaimat?


http://mocorgohaz.hu/

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy aranyos kiskutyus, akinek volt egy nagyon jó barátja, egy cicuska. A kutyus pöttyös volt, a cicus pedig csíkos. A kutyust Csutaknak hívták, a cicust pedig Mazsolának. Mindig együtt voltak.
Csutak néha kilopott egy gombo...

Kép forrása: gyerek rajz

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy aranyos kiskutyus, akinek volt egy nagyon jó barátja, egy cicuska. A kutyus pöttyös volt, a cicus pedig csíkos. A kutyust Csutaknak hívták, a cicust pedig Mazsolának. Mindig együtt voltak.

Csutak néha kilopott egy gombolyagot a gazdasszony szobájából, és oda vitte Mazsolának, aki aztán addig pofozgatta, ütögette, szaladt utána, míg végül szegény kutyust úgy össze gabalyintotta vele, hogy mozdulni sem bírt.

A szomszéd kisfiú segített kiszabadulni a fonál fogságából a kutyusnak. Mazsola cica engesztelésül oda adta Csutaknak a csontot, az ebédjéből. Soha nem vesztek össze, mindenki a csodájára járt ennek a barátságnak.

Hanem egyszer, egyik reggel, amikor Csutak házikójában ébredeztek, Mazsola cica tágra nyílt szemmel  ijedten nézett a társára.

-Ki lopta el a csíkjaimat? - erre a kutyus felnézett, és ő is felkiáltott

-Ki lopta el a pöttyeimet?

Aztán egymásra mutattak, és egyszerre kiáltottak:

-Te voltál az!

Mert hogy arra ébredtek, hogy a kutyus volt csíkos, a cicus pedig pöttyös...Most aztán nagyon megharagudtak egymásra, de szégyenükben nem mertek előbújni a házikóból.Ott duzzogtak bent, egyikük az egyik sarokban, másikuk a másikban.A gazdasszony hiába hívta őket...

-Mazsola! Cicc- cicc, cicaa! Itt a finom tejecske! Csutak! Gyere, itt a finom csontocska! -de egyik sem felelt., és elő sem bújt.

Végül a gazdasszony bekukkantott a kutya házba...-Uram fia!- csapta össze a két kezét- Hát veletek meg mi történt? Hogy néztek ki?

Egyszerűen nem értették, hogy hogyan cserélődtek el a pöttyök a csíkokkal...Hívták az orvost, de ő sem tudott mit mondani erre...-Olyan injekcióm nincsen ami erre jó lenne...Mindenki ott tanakodott az udvarban, és nem tudták, hogy mitévők legyenek.

Egyszer csak elő sétált a szomszéd kisfiú, Petike, és szégyenlősen ezt mondta:

-Én tudom a megoldást!

-Micsodát?

-Meg kell őket fürdetni! - javasolta Petike

-Na erről szó sem lehet! - prüszkölt Mazsola cica.- Én legjobban fürödni útálok!

Nagy nehezen Petike elhúzta Csutakot a patak partra és bevitte úszni. Nagyon jó móka volt. A cica ott leselkedett a pallón.De csak nem akart bemenni. A háziasszony " véletlenül" megpöckölte, és Mazsola már bent is kapadozott a vízben. -Útálom! Útálom! - nyávogta, és már úszott is kifelé.

Amint kiértek a partra, lerázták a bundájukról a vizet. Mindenki megdöbbenésére a csíkok a cicán, a pöttyök a kutyuson voltak.

-Ez meg hogy lehet?- csapta össze a kezét az asszony.

-Az úgy volt, hogy én festettem át őket, amikor aludtak...- mondta halkan Petike.

Még sem haragudott senki sem. Boldogan ugráltak tapsoltak örömükben, hogy senki nem lopta el a cica csíkjait, és a kutyus pöttyeit. Újra nagy a barátság Csutak, és Mazsola között, de azért Petikével nagyon vigyáznak...    Itt a vége,fuss el véle!

 

 

 

Eszti-mami, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-02-28 12:01

Aranyos, szerethető kis mese volt. Szeretettel: Rita

Eszti-mami

2024-02-28 13:01

Kedves Rita, köszönöm!

Tóth Lászlóné Rita

2024-02-29 13:29

Szívesen. Én is írok, ha van kedved, megtisztelő lenne, ha hozzászólnál ahhoz, ami tetszik. Szeretettel: Rita

Harangi Árpádné

2024-02-29 21:03

Kedves Eszti Mami! Aranyos , kedves, szerethetők a meséid. Gratulálok hozzá és még sok szép mesét kívánok!

Eszti-mami

2024-02-29 23:02

Kedves Harangi Árpádné, nagyon szépen köszönöm!