Barion Pixel

Horváth Erzsébet

amatőr író

Horváth Erzsébet vagyok. 66 éves . Budakalászon élek. 2014 óta írok regényeket, néha novellákat. Hét regényt alkottam, ezek közül öt úgy gondolom, hogy jól is sikerült. Szépirodalmi jellegű regények. Könnyen olvasható, sodró erejű, tartalmas könyvek. Személyes élmények által ihletett, és teremtett történetek. Az elmúlt évtizedek világába ágyazott valóságot jelenítve meg. Különösen szívesen ábrázolom az 1960-as , 1970-es és 1980-as évek világát. Úgy gondolom, azok az idők a kulcsai sok tekintetben a jelenünknek. Szerencsés helyzetben vagyok, nyugdíjas éveimben tartok, tudok ellegendő időt szánni az írásra. Négy évtizeden keresztül tanítottam magyar nyelv és irodalmat kiskamaszoknak, helyes és okos gyerekeknek, és a kevésbé okosak és kedveskék is nagyon a szívemhez tudtak nőni. De a legtöbbet a gyerekekről a saját öt éves Oli unokámtól tanultam. Esőkirály című Meskete pályázatra beküldendő mesém is az én kis Oli unokám világának a bűvöletében született.

Kiadott könyvek


Megjelent könyveim: Love veletek, A Hold távolsága

Első regényem 2022-ben jelent meg Love veletek címmel a Holnap Magazin Kiadó gondozásában. Ebben egy budapesti tanárnő osztálytalálkozóra igyekszik és közben emlékezik a gyermekkorára, arra az egyszerű falusi kisiskolára, ahová éppen tart. Majd a Budapestre keveredése idéződik fel benne, szerelmi kapcsolata, a tanári pálya örömei és nehézségei.

Az az osztálytalálkozó annyira jól sikerül, hogy hazatérést követően lángoló tartalmú üzenetek érkeznek a mobiljára egy volt osztálytárstól. El sem akarja hinni, hogy az élettől újra lehetőséget kap a boldogságra. A regényből aztán kiderül, képes-e élni az ajándékkal.

Második regényem, A Hold távolsága  2023-ban látott napvilágot a Holnap Magazin Kiadónál. Egy mélyszegénységben élő falusi lányka emlékezik benne gyermekkorára. Jelen idejű az elbeszélés, és valójában egy mai korban élő ember szemszögéből jelennek meg a régi élmények, tépelődések a jóról és a rosszról,  az elvágyódásról.

Könyvemben emléket kívánok állítani  az 1960-as és 1970-es évek sok nélkülözést megélt falusi embereinek, akik kiszolgáltatottan és csendben tűrték a megpróbáltatásokat. Egy barátom szerint, aki író, szociógráfikusan pontos benne a leírás a korról, a szegénység világáról. 

Könyvem kiadatását pénzbeli támogatásra méltónak ítélte Budakalász és Szentgotthárd városainak önkormányzata, amiért nagyon hálás vagyok.

Mindkét könyvem forgalmazza a Líra Könyvterjesztő és a Kello is.

Több jól sikerült könyvbemutatóm volt az elmúlt években.

A fenti két regényen kívül megjelenésre várnak Satrafa, Moslékember, Géza ideges című regényeim.

Dolgozom egy mesekönyvön és egy disszidensekről szóló regényen.

Több novellát is publikáltam az elmúlt években : Napút Online-ban, a Holnap Magazin Kiadó novellagyűjteményeiben a Soraya Kiadó novellagyűjteményében és más online portálokon is.

Van szerzői oldalam a facebookon és egy Érdekes olvasmány elnevezésű csoportom is a facebookon, ahol az írásaimból jelentetek meg részleteket, így kialakult egy kis olvasói táborom.

 

 

Sütibeállítások