Mercz Mónika

Amatőr író

Miskolcon születtem, 1998-ban.

Gyerekként imádtam rövid történeteket kitalálni, legfőképpen az emberi sorsok érdekeltek. Előszeretettel írtam regényeket, novellákat.

Mikor 2017-ben elkezdtem a Miskolci Egyetemen a jogász képzést, hatalmas változások mentek végbe az életemben, amelyek természetesen érzelmi hatással is voltak rám. Az egyetem 5 éve alatt csodálatos embereket ismertem meg, páratlan élményekben volt részem, és voltam nagyon boldog, de voltam nagyon mélyen is. Ennek a változásokkal és csavarokkal teli időszaknak köszönhetően kezdtem el 2017 végén verseket írni.

2019 óta minden évben részt vettem és sikeresen szerepeltem a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázaton, írtam egy dalt a Pub Vatis miskolci együttesnek, illetve elindítottam Facebookon és Instagramon (persephone_.poetry) is egy oldalt, ahol megosztom szerzeményeim. Ezen felül az Irodalmi Rádió alkotója vagyok, bekerültem 2 versemmel is az Irodalmi Rádió "Az év jogász költője 2022" pályázata által azon szerencsések közé, akiknek alkotásait mérnök és orvos alkotók műveivel együtt kötet formájában kiadták.