Barion Pixel

Seprényi Kinga

amatőr író

Seprényi Kinga, költő, író, kritikus, magyar nyelv és irodalom – történelem szakos középiskolai tanár vagyok.

Debrecenben születtem, általános és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. A Debreceni Egyetemen szereztem bölcsész tanári oklevelet 2009-ben. Sokáig csak a tehetséges diákjaimat mentoráltam, és értünk el együtt hazai és nemzetközi sikereket vers- és prózaírói, valamint előadói pályázatokon.

Egy éve kezdtem írni recenziókat, kritikákat és tanulmányokat (7 db), melyek a Debreceni Szemle online és nyomtatott hasábjain, illetve A hetedik - Független Irodalmi, Kulturális Folyóirat és Alkotóközösség online felületén jelentek meg.

2023-ban pályáztam először novellákkal, melyek közül egy prózai írásom jelent meg kötetben (Életmesék 2023), illetve néhány online felületeken.

2023 folyamán írtam több verset, novellát és egy drámát is különböző pályázatokra.

Kezdetben igyekeztem megfelelni a klasszikus formáknak, konvencióknak, de újabban a szabadverset idéző költemények állnak hozzám közelebb.

Prózában általában személyes tapasztalatokból vagy olvasmány élményeimből indulok ki, de utána a fikció szövi tovább a történet szálait.

2024 folyamán verseim jelentek meg az Irodalmi Rádió antológiáiban, Apeva antológiában, illetve mesés történeteim az Életmese 2024-es gyűjteményében. 

Kiadott könyvek


2024 folyamán az Irodalmi Rádió szerkesztésében jelentek meg verseim az alábbi antológiákban:

Szeretettel Édesanyámnak című antológia
Modern mítoszok című antológia
Legszebb nyaram  című antológia
Egy csipetnyi napsugár című antológia

A Változó Világ szerkesztősége által összeállított Apeva gyűjteményben 4 versem jelent meg.

Kárpát-medencei Életmesék közé is beválogattak az írásaimból 2023-ban és 2024-ben.

Sütibeállítások