Barion Pixel

A soproni Tündérfesztiválon jártunk

Itt a nyár, indul a fesztiválszezon, a Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány pedig részt is vett az idei első fesztiválján, méghozzá a soproni Tündérfesztiválon.

Itt a nyár, indul a fesztiválszezon, a Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány pedig részt is vett az idei első fesztiválján, méghozzá a soproni Tündérfesztiválon.

Aki nem tudni, a soproni Tündérfesztivál már 2008. óta kerül megrendezésre, ahol tündérek és manók kalandoznak, és számos program várja az idelátogatókat. A két napos rendezvény az Erzsébet kertben került megrendezésre, idén pedig a Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány is képviseltethette magát.

Meskete nyomozás, mesekvíz, meseszoknya és sok süni

Amikor kiderült, hogy a Meskete és az alapítvány is részt vehet a rendezvényen, azonnal tanakodni kezdtünk, mivel is készüljünk a látogatók számára. A Meskete Évzáró rendezvényén kiállított illusztrációk adták az ihletet: miért is ne állíthatnánk ki a tavalyi pályázat legjobb grafikáit, és ma már így teszünk, miért is ne lehetne a képek segítségével nyomozni? Meg is született hát az ötlet: legyen egy képkereső nyomozás.

Tavaly pedig már a StreetArt fesztiválra is készültünk mesekvízzel, ami akkor nagy sikert aratott, így egyértelmű volt, hogy ezt is visszük magunkkal.

Emellett Balogh Betti is vállalta, hogy eljön velünk és segít a mesekönyvek népszerűsítésében és árusításában. Természetesen a saját sünikét is hozta, talán mondanom sem kell, nagy sikert arattak ők is. De ne szaladjunk ennyire előre.

Kis családommal már hét órakor felkerekedtünk, és irány Sopron. Egy kis kevergés után meg is találtuk a számunkra kijelölt helyet, és indulhatott is a pavilonépítés, az illusztrációk kihelyezése, és a nyomozólapok kipakolása. Betti és a párja, Zoli is megérkezett, így közösen végeztük el az utolsó simításokat.

Több százan játszottak velünk

Amikor már állt a sátor, akkor tudtunk meg, hogy lesz egy pecsétgyűjtő játék, és mi is pecsételőhely vagyunk. Kaptunk is egy aranyos, mesefigurás pecsétet, pár térképes pecsételő lapot, és hamarosan meg is érkeztek az első pecsétgyűjtő gyerkőcök, akik örömmel nézegették a Meskete illusztrátoraink fantasztikus munkáit, és persze keresték a nyomozólap segítségével a helyes megfejtéseket.

Pontos feljegyzést nem készítettem, de az elfogyott nyomozólapok és mesekvízek alapján több mint 100-an látogatták meg a standunkat, és játszották egyik, másik vagy épp mindkét játékunkat. A Mesketét sokan ismerték is, sőt, volt, akik már a MeseErdő könyv boldog tulajdonosa volt, és lelkesen mesélte, hogy alig várja a folytatást.

És nemcsak nyomoztunk a gyerekekkel, de meseszoknya mesével is készültünk, természetesen olyan mesével, ami a Mesketén is megtalálható. A Sünikalandok, ami a Mesketén olvasható egyedül, a Tündérfesztiválon, a Meskete Alapítvány és a Meskete égisze alatt debütált meseszoknya formájában.

Fáradtan, de nagyon boldogan indultunk haza, mert egy nagyon élménydús rendezvénynapot tudhattunk magunk mögött. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is visszamegyünk!

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások