Barion Pixel

Gyerekforgatag, nyomozás és mesekvíz: a 17. Győrkőc fesztiválon jártunk

A hétvégén rendezték meg Győrben a 17. Győrkőc fesztivált, ahol a Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány is képviseltette magát. Rengeteg gyerek nyomozott velünk a rögtönzött kiállításban, de a mesekvízt is sokan kitöltötték. Kalandos hétvégét tudhatunk magunk mögött!

A hétvégén rendezték meg Győrben a 17. Győrkőc fesztivált, ahol a Meskete.hu és a Meskete Gyermek Alapítvány is képviseltette magát. Rengeteg gyerek nyomozott velünk a rögtönzött kiállításban, de a mesekvízt is sokan kitöltötték. Kalandos hétvégét tudhatunk magunk mögött!

Szombaton már 8 óra előtt megérkeztünk a Radó-szigetre Győrben, hogy elfoglaljuk a számunkra kijelölt helyet, Balogh Bettivel, aki a Tündérfesztiválhoz hasonlóan, újfent csatlakozott hozzánk. Bár még korán volt, de nagy sürgés-forgást tapasztaltunk, és persze mi is bele vetettük magunkat a készülődésbe. Fél 10-re már állt a sátor, és a Meskete.hu illusztrátorainak csodás munkai is a helyükre kerültek. Indulhatott a hétvége, ami, mondanom sem kell, rengeteg élményt és izgalmat tartogatott a számunkra.

Szombat: rengeteg látogató és harc az időjárással

A Győrkőc fesztivál számos helyszínen zajlott, mi a Radó-szigeten, a Vers-Játszó-Téren kaptunk helyet, méghozzá olyan híres írók mellett, mint Varró Dániel, Tóth Krisztina, Nyulász Péter, Turbuly Lilla és Czirják Erika.

A szombati nap egy fantasztikus gyerekforgatag volt, folyamatosan voltak nálunk, akadt, aki többször is visszajött, mert annyira tetszettek neki az illusztrációk, és persze a nyomozás is. Már az első nap több mint 200 gyermek látogatott meg minket, ami fantasztikus. A szülők nagyon kedvesek voltak, akadt, aki a Meskete Gyermek Alapítvány könyvgyűjtő programját is támogatta mesekönyvvel, mások a gyűjtőüvegbe tettek kisebb-nagyobb összegeket.

A Meskete.hu-t sokan már ismerték, nem is kellett nagyon bemutatnunk, kik is vagyunk. Persze akadtak olyanok is, akik még nem hallottak a portálról, de nagyon tetszett nekik a koncepció, és a Varázslatos Mesketék első kötete, a MeseErdő is.

Bár a nap verőfényesen sütött, minket ez annyira nem zavart, hiszen a sziget fái adtak nekünk árnyékot, amivel viszont nem számoltunk, hogy szél is lesz. Nem is kicsi. A szél egész nap fújt, néhol hatalmas erővel, nem is károkat okozva. Gyakran kapaszkodtunk a sátorba, hogy ne tegyen benne kárt az erős szél, ennek ellenére, a nap végére az egyik tartórúd el is törött. De nemcsak a sátor törött aznap, hanem egy hatalmas, két méteres faág is. Szerencsére senki sem sérült meg. A szervezők fantasztikusak voltak, azonnal jöttek, és érkezett is egy szakértő csapat, akik a száraz, veszélyes ágakat verték le gyorsan, hogy több gond már ne legyen.

Vasárnap: kellemes idő és sok látogató

A vasárnap már közel sem volt ilyen kalandos, már ami az időjárást illeti, de látogatóból ezen a napon sem volt hiány. A nap végére az összes nyomozólap elfogyott, pedig rengeteget vittünk ki magunkkal. És különleges látogatók is érkeztek hozzánk, többek között a MeseErdő mesekönyv egyik nyertes illusztrátora, Horváth-Szécsi Kinga is.

Fáradtan, de élményekkel gazdagodva tértünk haza, és biztos vagyok benne, hogy a Győrkőc Fesztivál állandó résztvevői leszünk a jövőben, mert ide mindenképp vissza szeretnénk térni.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások