Könyvajánló: Békésy Pál – Meseutazók


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 19
  • 2023.
    dec.
Bevallom, a legtöbb esetben női meseíróktól kapok mesekönyveket, de a mostani könyv a férfi meseírókat erősíti. Békésy Pál Meseutazók mesekönyve pedig nemcsak azért különleges, mert férfi írta.

Bevallom, a legtöbb esetben női meseíróktól kapok mesekönyveket, de a mostani könyv a férfi meseírókat erősíti. Békésy Pál Meseutazók mesekönyve pedig nemcsak azért különleges, mert férfi írta.

Az én papám kiskoromban sokat mesélt nekünk, leginkább fejből. Nagyon sok kalandot élt meg a Tordosa vidékén, ami akkor egy óriási pataknak tűnt, azóta persze már tudom, hogy csak egy akkora patak, hogy még a nagyobb lányom is egyszerre tudna a két partjára állni. De ahogy mesélte, az mindig olyan varázslatos és különleges volt.

Ennek köszönhetően én nagyon szeretem azokat a meséket, amelyek úgy indulnak, hogy a Papa mesél, és Békésy Pál Meseutazók meséje is így kezdődik. A Meseutazók kötet egy kicsit mese a mesében. Nemcsak vidám és humoros meséket tartalmaz, hanem Jutka és Peti nyári kalandjait is elmeséli a Papánál, aki minden nap végén egy mesét mond nekik. Tíz nap a Papánál, és persze tíz mese is.

Mivel az én csemetéim is sokat vannak a nagyszülőknél nyáron, nagyon élvezték, ahogy a nyári kalandok keveredtek a mesevilággal, és szerintem ez a mesekönyv egyik különleges tulajdonsága, mondhatni egyedisége.

Ami nekem különösen tetszett, hogy nemcsak a könyv érkezett meg, hanem egy ív matrica is, amit a belső borító megfelelő helyére lehet ragasztani a mesék elolvasása után, de még az itt található mesefát is ki lehet színezni. Mi a kisebbik lánykámmal minden mese végén megkerestük a szereplők saját matricáját, a nagylányom pedig segített a húgának, hogy hova is kell ragasztania. Nálunk ez a matricázás egy közös családi élmény lett.

Amit szintén pozitívumként emelnék ki, hogy a hátsó borítón feltüntetésre került a korosztály javaslat, amit nagy segítség a szülőknek a vásárlásnál. A szerző 5 éves kortól javasolja a mesekönyvet, és én is úgy gondolom, hogy nagyobb óvodásoknak tökéletes választás, de akár kisiskolásoknak is. A betűméret pont megfelelő a számukra, hogy gyakorolni tudják az olvasást.

Ami pedig nem kötelező, csak javaslat, hogy van rá lehetőségetek, ne csak a szülők, de a papa is olvassa fel a meséket, hiszen mégis csak Papa viszi Jutkát és Petit meseutazásra, és persze minket, olvasókat is.

Köszönöm Békésy Pálnak, hogy megajándékozott minket egy példánnyal, igazán különleges élmény volt olvasni a mesekönyvet.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.

 

 

 


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este ...