Barion Pixel

Könyvajánló: Dukai Diri – Varázsszőnyegen egy vidám éven át


http://mocorgohaz.hu/
Már több gyerekverses kötetet is bemutattam már nektek, de a mostani igazán megmelengette a szívem. A Varázsszőnyegen egy vidám éven át egy Olívia nevű kislánynak készült, de higgyétek el, ti is nagy örömmel fogjátok lapozgatni, ahogyan én is tettem.

Már több gyerekverses kötetet is bemutattam már nektek, de a mostani igazán megmelengette a szívem. A Varázsszőnyegen egy vidám éven át egy Olívia nevű kislánynak készült, de higgyétek el, ti is nagy örömmel fogjátok lapozgatni, ahogyan én is tettem.

Az ajánlóra érkező könyvek általában postán jutnak el hozzám, de Dukai Diri Varázsszőnyegen egy vidám éven át verses könyvét személyesen vehettem át az írójától. Érdekes a mi történetünk, ugyanis egy rendezvényre voltunk hivatalosan mindketten, Diri a könyvét népszerűsítette, én pedig ezúttal a barkácsasztalnál tevékenykedtem. És mivel Diri mesekönyvek mellett állt, mindenképp meg kellett ismernem. Hát nem kiderült, hogy a szülővárosomban lakik, és még anyukámat is ismeri? Újdonsült ismeretségünket kihasználva nemcsak számot, de mesekönyvet is cseréltünk, így került hozzám a Varázsszőnyegen egy vidám éven át.

El is kezdtük olvasni az ovisommal az első verset, én pedig komolyan könnyekre fakadtam, annyira meghatott Diri unokájához írt verse. Mert bizony a versek Olíviánk, Diri kisunokájának készültek, aki még csak egy éves, de biztos vagyok benne, hogy nagyon élvezni fogja őket, amikor felnő. És mivel egy csodás kötetbe kerültek, így mi is élvezhetjük őket.

A versek, ahogy a cím is sejteti, egy egész évet ölelnek fel, és mindenről is szólnak. Van vers kistündérről, Egyiptomról, gólyataxiról, Mázli kutyáról, Tavaszról, macskakoncertről, de Mikulásról, hóangyalról és téli csodáról is. Egész éven át olvasgathatjuk a szebbnél szebb verseket, és minden évszakban találunk a kötetben olyat, ami épp passzol az időjáráshoz, a kedvünkhöz, vagy épp ahhoz, amit csinálni szoktunk a gyerekekkel.

Számomra mindig különleges olyan mesét vagy verset olvasni, amit egy valós személy ihletett, Diri verseiből pedig árad a szeretet. Ha egy igazán szívmelengető verseskötetet keresel a csemetédnek, ezt a könyvet csak ajánlani tudom. Ovisoknak, de még kisiskolásoknak is tökéletes ajándék lehet, mindegy, hogy a gyerkőc olvassa, vagy anya, apa, vagy a nagyszülők olvassák majd fel a verseket.

Köszönöm Diri, hogy egy dedikált példány boldog tulajdonosa lehetek.

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.


http://mocorgohaz.hu/
Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este e...

Sütibeállítások