Barion Pixel

A gonosz boszorkány


http://mocorgohaz.hu/
  • 2024.
    ápr
  • 25

 Egyszer volt, hol nem volt, volt két boszorkány tanonc Emese és Ivett. Emese nagyon szeretett volna jó boszi lenni, mert az anyukája is az volt. Ivett viszont nem szerette, hogy mindenki jó és, hogy mindig a jó győz. Telt múlt az idő Ivett egyre több...

Kép forrása: hatterkeptar.hu

 Egyszer volt, hol nem volt, volt két boszorkány tanonc Emese és Ivett. Emese nagyon szeretett volna jó boszi lenni, mert az anyukája is az volt. Ivett viszont nem szerette, hogy mindenki jó és, hogy mindig a jó győz. Telt múlt az idő Ivett egyre több rossz dolgot tett. Elérkezett a választás, hogy jó vagy rossz boszi lesz-e?. Természetesen Emese a jó oldalt választotta Ivett pedig a másikat. Két év múlva amikor Ivett tizenhét éves lett találkozott a tanítóval. Ott megtudta, hogy ő a gonosz boszorkány. Más ettől megijedne de ő annyira örült, hogy sikítani tudott volna. Másnap már mindenki tudta még a jók is vagyis Emese is. Délután amikor Emese és Ivett találkoztak Ivett mérges lett és egyszer csak a kék szemei zöldek lettek és nem fújt a szél de az ő haja mégis lobogott. Emese futni kezdett de Ivett repült és utol érte.

  • A gonosz fog győzni. A gonosz győz-mondogatta Ivett.
  • Micsoda? Tessék?- kérdezte kétségbe esve Emese

Egyszer csak hirtelen valami kék jött ki Ivett kezéből. Ivett át akarta változtatni az összes jót. Nyolc hónap múlva mindenkit sikerült átváltoztatni kivétel Emesét. Emese harcolt Ivett ellen az összes erejével de Ivett erősebb volt. Aztán egyszer csak Ivett énekelni kezdett.

  • Legyőzlek ,mert gyenge vagy –énekelte mély hangján és így folytatta- Most a gonosz nyer , mert gyenge vagy.

Ezzel a dallal megtévesztette Emesét és átváltoztatta.

  • Ez a dal mindig bekevert téged ugye Emese?- kérdezte undokan.

De azt nem tudta Ivett, hogyha mindenkit a nevén szólít akkor a boszorkányok eltűnnek. Éveken keresztül mindenkit a nevén szólított és egyszer csak nagy fehérség lepte el az országot és az összes boszorkány eltűnt.  Azóta egy boszorkány sincs az országban.

Zsanna, amatőr író

Ezt a mesét írta: Zsanna amatőr író

Felföldi Anna vagyok 10 éves.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!