A katica útja !


https://webshop.meskete.hu
 • 2023.
  dec
 • 15


                                   A katica útja! 
   Élt egyszer egy kis falucskában egy icipici katica. Egy szép nyári reggelen boldogan iszogatta  kedvenc pöttyös bögréjéből a kakaóját.
 Azon tűnődött magában, hogy m...

Kép forrása: Saját rajz

                                                                      A katica útja! 

     Élt egyszer egy kis falucskában egy icipici katica. Egy szép nyári reggelen boldogan iszogatta    kedvenc pöttyös bögréjéből a kakaóját.

 Azon tűnődött magában, hogy milyen jó lenne sétálni egyet a városban.

Magához csapta táskáját és elindult. Ahogy sétálgatott ,találkozott Piroska nénivel. Úgy szeretett vele találkozni, mert mindig megkínálta a fínom sütijével.

- Szervusz katica!

- Szervusz Piroska néni!

- Mákos kalácsot sütöttem. Megkínálhatlak? - kérdezte .

- Ezt nem hagyhatom ki-!  örvendezett katica.

Azzal behabzsolt egy szelet kalácsot.

Elköszöntek egymástól és tovább indult a katica. Ment mendegélt,  míg megállt egy kirakat előtt. Odament hozzá egy kislány és az anyukája..

-Nézd anya! Ennek a katicának csak öt pöttye van!- és felnevetett .

Mindent hallott a katica, és ettől nagyon szomorú lett.

Meglátott a kirakatban egy pöttyös labdát és támadt egy ötlete. 

Valahogy meg kell szereznem a labdáról a pöttyöket, hogy én is hét pöttyös legyek mint a többi normális katica. Bement a boltba. Ahogy belépett, látta hogy a kislány éppen akkor vette meg a labdát.Mégsem adta fel. Tovább folytatta útját. Ahogy ment m,endegélt ,szembe találta magát egy kerámikus bolttal. Belépett a boltba s amint szétnézett , gondolta magában mennyi pöttyös dolgok vannak itt. A babának a szoknyája, a  pohár,a  tányér mind -mind pöttyös. Gondolta megkérdezi a kerámikus nénit, hátha megfestené neki a két pöttyöt.Oda is állt elé. 

- Kerámikus néni megfestené nekem azt a két pöttyöt?- kérdezte .

- Megfestem neked szívesen, de nem leszel boldogabb attól a két pöttytől.-válaszolt

- Azért megfestenéd nekem?

- Igen , de ne felejtsd el amit mondtam!

A két festett pöttyel a hátán boldogan sétált ki . Megállt  hogy megnézze mind a hét pöttyét.

Alighogy hátrafordult éppen elkezdett cseperegni az eső, és a két festett pöttyöt szép lassan lemosta.

Ettől nagyon bánatos lett. Felkapta a fejét és eszébe jutott hogy mennyi pöttyös dolog lehet az állatkertben is. Elhatározta hogy elmegy oda. Pont itt van egy buszmegálló és oda busszal kell menni!

Amint ült a buszon, megpillantott egy pöttyös kutyát. Mivel nem ismerte annyira a világot, ezért nem tudta hogy ő egy dalmata. Megkérdezte a katica:

- Kaphatnék tőled két pöttyöt?

-  Vaú, vaú , vaú !- a kutya rámordult.és elkezdett ugatni.

A katica megijedt, elkezdett sikítani és tiszta felfordulás lett az egész busz.

 A buszvezető is hátrakiálltott:

- Mi van ott hátul? -

Ettől aztán nagy csend lett !

A bemondó megszólalt hirtelen !

- Megérkeztünk az állatkertbe!

Mindenki leszállt. Ó jaj, de a dalmata és a katica is egyfelé mentek. Katicánk jó nagy ívben kikerülte a kutyát és elhaladt a ZOO kiírás alatt.Sorra megnézett minden egyes állatot.

- Nini! Ő is pöttyös, de fehér! Nekem meg fekete kell. Ez csakis az őzike lehet . Mellette volt a hüllőház és bement. Felolvasta ami a táblán volt.

- Ez a hüllő egy pöttyös gekkó.

- Ez meg főleg nem jó nekem, mert ennek  meg narancssárga pöttyei vannak! -állapította meg.a katica.        Ahogy tovább sétált, egy óriási cicafélét pillantott meg ,a táblán ez állt. Gepárd ! Odament hozzá.

-Nem merem megkérdezni, mert úgy félek a nagy fogaitól és ijedtében elszaladt.

Amint szaladt, szaladt, megpillantott egy karámot és megállt.

Fekete és fehér csíkos állatok de szépek !

A fekete- fehér csíkos állatok boldogan játszadoztak a karámban de a katica  észrevette hogy egy pöttyös is van köztük.Ezen  elgondolkozott .Érdekes ő pöttyös, és ugyanolyan boldog mint a többi. Rájött hogy igaza volt a kerámikus néninek, mert nem hét pötty teszi majd boldoggá , hanem az élet !

Vége

Jenei Ajna, amatőr

Ezt a mesét írta: Jenei Ajna amatőr

Jenei Ajna vagyok és 9 éves . A mese mindig is az életem része volt.Amíg pici voltam ,anyukám olvasott minden este nekem , de bevallom még most is legtöbbször az ő hangjára alszom el esténként .A nővérem is pont ebben a korban kezdett el mesét írni és fantasztikus sikereket is ért el. Talán mesét az egyik legkedvesebb meseíróm hatására aki a nagymamám, kezdtem el írni. Persze rajta kivül is vannak kedvenceim...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-12-16 07:07

Aranyos kis mese. És igaz hogy a boldogságot az élet adja. Nem lehetünk mindnyájan tökéletesek,de ha az után vágyakozunk, boldogtalanok leszünk!