A király két fia

  • 2023.
    feb
  • 28

https://gabicsabi.hu
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, s annak a királynak két szép fia. Az egyik Józsi volt, a másik pedig Tomi.
A király nagyon szerette a fiait, hisz egyedül nevelte őket, mert a királyné sajnos a fiúk születésekor meghalt. A király nagy...

Kép forrása: pixabay.com

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, s annak a királynak két szép fia. Az egyik Józsi volt, a másik pedig Tomi.

A király nagyon szerette a fiait, hisz egyedül nevelte őket, mert a királyné sajnos a fiúk születésekor meghalt. A király nagyon szerette volna, hogyha a fiai megnősülnek, viszont a fiai ezt még semmiként nem szerették volna, hisz még túl fiatalok voltak. Sokkal jobban érdekelte őket az, hogy napról napra bizonygassák egymás között, hogy melyikük a jobb és a bátrabb.

Egy szép napon a király két fia azzal a hírrel szaladt az apjukhoz, hogy ők elhatározták, hogy elmennek kitanulni egy-egy szakmát. Az édesapjuk mindenképpen ellenezte ezt az elhatározást, de mindhiába. A fiai úgyis elmentek.

A fiúk szétváltak egymástól, majd újra találkoztak, és mind a ketten mendegéltek erdőkön, falvakon is túl. Egyszer aztán beértek egy királynak az országába, ahol pont akkor hirdették ki, hogy a király két lányát csak azok kaphatják meg, akik teljesítik a feladatokat. A fiúk nagyon megörültek ennek a hírnek, hisz arra gondoltak, hogy így legalább versenyezhetnek egymással, hogy melyikük teljesíti hamarabb a feladatokat.

A lányoknak nagyon tetszettek a királyfik, és nagyon szerették volna, hogyha a királyfik teljesítették volna a feladatokat, mert titkon nagyon reménykedtek, hogy ilyen jóképű férjeik lesznek. A két királyfi is elhatározta, hogy ők bizony megszerzik a királylányokat, akik elmondhatatlanul gyönyörűek voltak. Minden országból jöttek a királyok, királyfik, de egyiknek sem sikerült teljesíteni a feladatot, kivéve a két királyfinak. A sok harc után ugyanis a király két fia nyerte el a nagy jutalmat. Mindkét pár egybekelt, s volt ott lakodalom és nagy öröm! Még ma is tart bizony, ha le nem járt!

Baranguta Tamás, amatőr

Ezt a mesét írta: Baranguta Tamás amatőr

Tamás vagyok, 11 éves. Sáromberkén, egy romániai faluban járok iskolába, jelenleg ötödikes vagyok. Szeretek focizni, jókat enni, azt mondják a többiek, hogy erősen kellemes a kacagásom. Általában mosolygós vagyok.