A kíváncsi teknős, és a félős farkas


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

    Egyik nap, mikor teknős a nyúlüreg bejáratánál nyújtogatta a nyakát, és kíváncsian leselkedett befelé, reszkető didergést hallott a csipkebokor mélyéről.
-El mentek már? - kérdezte félős, cingár hangon.
-Nem tudom. - mondta a kíváncsi teknős, és...

Kép forrása: pinterest

    Egyik nap, mikor teknős a nyúlüreg bejáratánál nyújtogatta a nyakát, és kíváncsian leselkedett befelé, reszkető didergést hallott a csipkebokor mélyéről.

-El mentek már? - kérdezte félős, cingár hangon.

-Nem tudom. - mondta a kíváncsi teknős, és tovább leskelődött.

-Jajj bárcsak elmentek volna…

   Na mostmár a kíváncsi teknős igazán kíváncsi lett, ki beszél a csipkebokorból ilyen cingár hangon és miért fél a nyusziktól?! Lassan oda cammogott a bokorhoz, és bekukucskált…

-Jajj, jajj! Ugye nem bántasz? - bújt hátrébb a félős farkas.

-Nahát ilyet még nem láttam! - mondta a kíváncsi teknős. - Hogy egy farkas ilyen félős legyen…Méghozzá a nyuszitól, meg hogy tőlem…. - mondta hitetlenkedve a teknős…-Na ne félj már ennyire!

-De ugye nem eszel meg? - kérdezte a farkas a teknőst.

-Már hogy ennélek meg? Nincs is mivel!

-Nyisd ki a szád! - mondta a farkas a teknősnek.

-Hát én még ilyet nem láttam!…Tessék! - és a teknős kinyitotta a száját, nagyot ásítva.

-Jujj jujj! Ne ilyen nagyra!

-Na ide figyelj te farkas! Én csak leveleket, meg füvet eszem. Téged, még ha akarnálak sem tudnálak megenni! Főleg, hogy olyan szőrös vagy!

  A farkas mégsem volt nyugodt. - De a nyúl! A nyúl megtámadna! Láttad milyen foga van? Ott elöl még ki is lóg a szájából! Az a kettő olyan mint a kés! Vagy mint a kard! Azzal simán leharapja a farkam, ha nem figyelek oda!

-Hát ezt már nem hiszem el! Te aztán tényleg félős vagy! De majd én segítek! A nyuszinak a foga csak a répához jó, meg a káposztához. Nem szereti a farkas húst. Ide figyelj! Bujj elő a bokorból! Légy bátor! Emeld fel a fejed!

   A farkas reszkető lábakkal előbújt, és próbált bátor lenni.

-Ide figyelj! Egy farkastól mindenki félni szokott! Majd meglátod! Most bújj el, és ha jön a nyuszika, én majd beszélek vele. Akkor majd ugorj elő! És ha a nyuszi ijedtében elszalad, az azt jelenti, hogy már nem kell félned tőle, mert ő fél tetőled!

-Hát megpróbálhatjuk… - mondta a farkas, és bebújt a bokorba.

  Aztán megjött a nyuszi, és beszélgetni kezdett a teknőssel. Na a farkas bátorságot gyűjtött, és előugrott a bokorból. - Huppsz!

A nyuszi ijedtében ugrott egy nagyot, és aztán iszkiri, elszaladt. De a farkas is megijedt a nyuszi ugrásától és ő meg a másik irányba futott el. Csak a teknős maradt ott árván…

-Na….- szögezte le a teknős -Úgy látszik én vagyok itt a legbátrabb! - és tovább sétált kíváncsian…

Eszti-mami, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Eszti-mami amatőr meseíró

Üdv! Magamról: Már gyermekkoromban sokat meséltem a kisebb testvéreimnek, amit nagyon szívesen hallgattak.Majd a gyermekeimnek, és most a kis unokáimnak. Sokszor hallom, hogy " mami mesélj még"! Előfordult többször is, hogy ez volt a kérés: "meséld el újra " azt a régebbi mesét! Nos ezért elkezdtem leírni őket, hogy ne merüljenek a feledés homályába ezek a kis történetek. Bízom benne, hogy más gyermekeknek is mos...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!