A tündér király


https://webshop.meskete.hu
  • 2022.
    dec
  • 04

Eljött az este . Egy kislány már épp alváshoz készül,  de még várja az  anyukáját. Vajon miről fog szólni a ma esti mese ? Gondolja magában és közben egyre izgatottabb.  Lassan nyílik a szoba ajtó és az anyukája belép. 
-Pici lány kezdődhet a mai kalan...

Kép forrása: freepik.com

Eljött az este . Egy kislány már épp alváshoz készül,  de még várja az  anyukáját. Vajon miről fog szólni a ma esti mese ? Gondolja magában és közben egyre izgatottabb.  Lassan nyílik a szoba ajtó és az anyukája belép. 

-Pici lány kezdődhet a mai kalandunk ?- kérdezte az anyuka .

-Igen anyu vágjunk bele !

Ma este mesélek neked álomországról. Ahol rózsaszín az ég és finom vattacukor felhők sorakoznak az égen.  Csupa játék és vidámság van arra felé.  Pici állatkák rohangálnak jókedvűen, át a szivárvány hídon és vissza . A napocska gyönyörűen süt és a gyerekek akik álomországban járnak pici tündérekké változnak arra az időre.  A tündér király és felesége hosszú ideje uralkodnak már itt .  A pici tündéreket akik meglátogatják őket mindig rengeteg játékkal , sütivel és mindenféle jóval fogadják. Egyetlen szabály van , szigorúan tilos szomorkodni . Mert a tündér király nagy  ellensége a baj keverő,  gonosz könny tündér. Ha egyetlen könnycsepp is legördül egy pici tündér arcán,  ajjaj azt ő megérzi és a varázs üvegcséjébe gyűjti a könnyeket.  5 könnycsepp és álomország varázslat alá kerül és új királyt választ.  Mégpedig a gonosz könny tündért.  

Egyszer  a tündér király hatalmas bált rendezett.  Egész álomország hivatalos volt . A tündér teremben már fel voltak aggatva a díszek és pompás lakoma várts a vendégeket.  Több száz pici tündér már ott sorakozott a kapu előtt , várták,  hogy kezdődjön a mulatság.  És végre kinyílt a kapu . Kellemes zene jó kedv és nagyon sok boldog pillanat jellemezte a bált.  A tündér király és felesége nagyon elégedett.  De hirtelen egy ismeretlen tündér tűnt fel a bálban.  Mindenki csak találgatta ki lehet ő.  Senki nem ismerte fel . A tündér király oda lépett hozzá s megkérdezte: 

-Mi járatban erre ifjú idegen? Mondd el ki vagy , tündér király szemem nem ismeri fel arcod . Honnan érkeztél álomországba? Hisz én minden gyermekről tudok aki országomba lép pici tündérként. 

-Óh nagy hatalmas király hiszen én is csak egy gyermek vagyok ki pici tündérként látogatott el hozzád. Nézd én még ajándékot is hoztam neked . Hoztam egy üveggel a legfinomabb szörpből amit muszáj megkóstolnod.

-Ajándékot? Hiszen álomországba senki nem hozhat magával semmit . Mond ifjú miben sántikálsz? Tudod mit ? Igyál a szörpből és ha te is finomnak találod bizony én is iszom egy pohárkával.  

-Kiraly uram , de ezt neked hoztam én nem ihatok belőle. - motyogta zavarában az ifjú. 

-Te vagy az ugye ? Könny tündér! Vesd le álruhádat,  felismertelek! Nem fogod kicsalni pici tündéreimtől a könnyeket! - kiáltotta a király. 

Ekkor az ifjú levetette álruháját , eldobta a mérgezett szörpöt és valóban ő volt . A gonosz könny tündér.  Mérgesen a király felé rohant s párbajra hívta.  De a király nagyon erős amíg a pici tündérek boldogok.  Így vett egy hatalmas nagy levegőt és akkorát fújt ellensége felé,  hogy azt beszélik talán még 100 év múlva sem ér majd földet a gonosz könny tündér. A király ezután a pici tündérek felé fordult s így szólt: 

-Drága pici tündéreim mivel anyukátok álmaitokban nem lehet veletek így az én dolgom , hogy vigyázzak rátok. Megvédelek titeket mindig és álomországban minden éjjel én és a királyné várunk rátok,  hogy álmaitok ide vezessenek hozzánk s reggel mikor már gyerekek lesztek s nem tündérek majd boldogan meséljétek el anyukátoknak , hogy milyen szép helyen jártatok.  

És így menekült meg álomország újra hála az erős és bátor tündér királynak.  

-Anyu ez nagyon szép mese volt .-mondta a kislány 

-Igen pici lány , de most már aludj , a tündér király már csak rád vár. 

S a kislány hamar elszenderedett. És lehet , hogy már egy pici tündérként játszik álomországban . Majd ha felkel,  elmeséli az anyukájának.  

Orvos Csilla, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Orvos Csilla Amatőr író

Üdvözlök mindenkit! Orvos Csilla vagyok , amatőr író. Eddig többnyire a versírással foglalkoztam, de most úgy döntöttem kipróbálok valami mást. Úgyhogy jöhetnek a mesék. ????


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!