Aranysárga március


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    már
  • 09

Az erdő mélyén, ahol a fák ágai ölelkeztek és a patakok halkan susogtak, élt egy róka, akit Márciusnak hívtak. Nem volt egy szokványos róka bundája aranysárgán, fényesen csillogott és szemeiben ott tükröződött a tavaszi nap melegsége. Március különlegessége...

Kép forrása: Pixabay.com - Hansuan_Fabregas

Az erdő mélyén, ahol a fák ágai ölelkeztek és a patakok halkan susogtak, élt egy róka, akit Márciusnak hívtak. Nem volt egy szokványos róka bundája aranysárgán, fényesen csillogott és szemeiben ott tükröződött a tavaszi nap melegsége. Március különlegessége az volt, hogy varázserejével ő hozta el minden évben a tavaszt a földre. Varázslata lassan kelt életre, de megérte várni rá.

A róka már rendkívül idős volt, hisz a kezdetek kezdete óta ellátta feladatát, mégsem tűnt öregnek. Oly fiatalosan, oly vidáman bújt elő március elsején rejtekéből, mintha csak szeleburdi kölyök volna, ki kész felfedezni a világ minden zegzugát. Nappal is előmerészkedett, s ébredését már minden apró lélek várta. Nem féltek tőle, hisz mindenkit barátként üdvözölt, mindenkivel jól, szelíden bánt.

Előcsalta a hóvirágot a földből, felkereste a levélkupacok közt alvó süniket, hívogatta haza a költöző madarakat, s lágyan simogatta a fák oldalát, hogy rügyeik ébredezzenek. Mancsai alatt elolvadt a hó, s nyomait követve az erdő egyre színesebb lett, a természet ébredezett, s immáron az emberek is érezhették, hogy a tavasz közeleg.

Március szőrén hordozta a tavaszi eső cseppjeit, a lágy szellőt, a virágok illatát, s evvel együtt a napfény örömét is. Ahogy a róka járt, kelt, az emberek szíve is megtelt az évszakváltás varázsával, a tavasz minden szépsége elérte őket.  A róka nem csak a természetet ébresztette fel, hanem az emberek szívét is.

Feladatát elvégezve, nyugovóra tért, átadva helyét Áprilisnak. Egy kerek esztendőn át aludt ezután, de minden évben márciusában felkelt és megismételte a varázslatot. A tavasz mindig virágokkal, zöldellő fákkal, élettel telt meg annak ellenére, hogy ő maga végig láthatatlan maradt.

Beatrix, Újrakezdő

Ezt a mesét írta: Beatrix Újrakezdő

Vannak dolgok az életben, amik nehezemre esnek és ilyen a bemutatkozás is. Nem tudom mit lehet érdemes elmondanom magamról... régen sokat írtam, de azok gyermeteg irományok voltak csupán. Most újra kezdtem és remélem sikerül átadnom azokat az érzéseket, amiket szeretnék. Remélem egyenlőre ennyi elég. Csodaszép napot kívánok mindenkinek!


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!