Az egér és az elefánt


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2023.
    feb
  • 28

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl volt, vagy ha ott nem volt, hát azért valahol mégis csak volt egyszer egy kisegér.  
Ez a kisegér rendkívül huncut volt, mint amilyent még sosem lehetett látni! Mit nem talált ki, egyszer azt gondolta...

Kép forrása: pixabay.com

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl volt, vagy ha ott nem volt, hát azért valahol mégis csak volt egyszer egy kisegér.  

Ez a kisegér rendkívül huncut volt, mint amilyent még sosem lehetett látni! Mit nem talált ki, egyszer azt gondolta, hogy megvicceli az elefántot. Az elefánt úgyis olyan behemót nagy, tőle biztosan mindenki retteg, így hát őt nem is tréfálja meg soha senki. Majd ő most megtréfálja.

Szóval a kisegér odament az elefánthoz, és így szólt:

– Szia, elefánt!

– Szia, kisegér! – hallatszott a válasz fentről.

– Meg szeretnélek hívni magamhoz ebédre – szólt a ki huncut. Mit szólsz, elfogadod?

– Persze, kisegér! Köszönöm szépen! Engem amúgy sem hívnak meg soha sehova, mert félnek tőlem, amióta ilyen nagyra nőttem.

Így hát el is ment, és amikor meglátta a kisegér kis házát, így szólt:

– Te kisegér, és ide nem férek be!

– Jaj, nem baj az! Elég, ha csak az az ormányodat bedugod, hiszen te úgyis azzal fogod meg az ételt. Látod, nekem csak ilyen kicsike házikóra futotta.

– Jól van! – mondta mély hangon az elefánt.

   Az ebéd megkezdődött, s az elefánt csak úgy szippantgatta fel a mogyorókat az ormányával. Egyszer csak, amikor a legjobb pillanatnak érezte, a kisegér megcsípte az elefánt ormányát. Szegény elefánt úgy megijedt, hogy felszökött a legközelebbi fára!

Amikor a kisegér meglátta, hogy az elefánt a fán van, úgy kacagott, hogy majd kihasadt. Megsokallta ezt az elefánt, aki csöppet sem gondolta viccesnek a dolgot, és így szólt:  

– Ne nevess, kisegér, inkább segíts lemászni! Látod, mennyire megijedtem valamitől.

– Te csak mássz le – mondta a kisegér. – Elég nagy vagy, nem kell neked segítség.

– De éppen ez az! Nem tudok, mert túl nagy vagyok… – szomorkodott az elefánt.

Ekkor aztán fölmászott a kisegér a fára az elefánt mellé. Bizony, még én sem hittem el, amikor láttam, hogy ahelyett, hogy segített volna, akkorát kiáltott az elefánt fülébe, hogy az ismét úgy megijedt, hogy ijedtében elkezdett a fülével csapkodni, és mint egy madár, elrepült.

Ettől a pillanattól fogva az elefánt és a kisegér többet soha nem látták egymást, és bizony amiatt vannak az elefántnak ilyen nagy fülei, hogy jól tudjon repülni. Aki pedig nem hiszi, hogy ez így igaz, az járjon utána!

Andrási Erik, amatőr

Ezt a mesét írta: Andrási Erik amatőr

Erik vagyok, 11 éves. Sáromberkén, egy romániai faluban járok iskolába, jelenleg ötödikes vagyok. Nagyon szeretek focizni és anime rajongó vagyok. Szeretek iskolába járni, mert sok mindent megtudok és fejlesztem a tudásom.


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!