Az új barát


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    feb
  • 28

Hatalmas kerek erdő közepén barátságban éltek az állatok. Voltak nyuszik, mókusok, őzikék, baglyok, sok színű tarka tollú énekes madarak és még sok más állat színesítette a kis közösséget. Közeledett a március. A tavasz első hónapja. Állatok sokasága...

Kép forrása: pixabay.com

Hatalmas kerek erdő közepén barátságban éltek az állatok. Voltak nyuszik, mókusok, őzikék, baglyok, sok színű tarka tollú énekes madarak és még sok más állat színesítette a kis közösséget. Közeledett a március. A tavasz első hónapja. Állatok sokasága gyűlt ilyenkor a nagy tölgyfához, hogy megünnepeljék a tavaszt. Az előbukkanó zsenge fűből legelésztek, a madarak pedig a fákon ülve énekeltek. A tavaszköszöntőt azonban egy furcsa hang zavarta meg. Az állatok megijedtek, hogy vadász közeledik és gyorsan elbújtak. A hangos ünneplésnek már nyoma sem volt. A kis csapat másnap is összegyűlt, azonban a bokorból megint hallani lehetett, ahogy recsegnek az ágak. Az állatok megint szétszéledtek. A nagy rohanásban Frici mókus lába megsérült, így nem tudott elmenekülni. 
- Kérlek ne egyél meg! - kiáltotta a bokorból előugró állatnak. 
- Nem akarlak megenni. - mondta csodálkozva a kis vadmalac. - A nagy tölgyfa miatt jöttem. Nagyon ízletes a termése. Sajnálom, hogy elrontottam az ünneplést. 
- Tegnap is te jártál itt?
- Igen. Röff röff! - feleli a kismalac.
- De miért bujkáltál a bokorban? - kérdezte Frici mókus. - A tavasz ünnepre mindenkit szeretettel várunk!
- Néztelek titeket. A szép fényes bundátokat, az őzikék kecses mozgását. A madarak szép énekét. Úgy éreztem nem illek ide. Az én bundám olyan, mint a drótkefe. Durva és erős. Szépen énekelni sem tudok.
Recsegő ágak hangja töri meg a beszélgetésüket. Ezúttal tényleg vadász közeledett.
- Gyorsan! Rejtőzz el! - suttogja Frici mókus.
- Veled mi lesz?
- Megsérült a lábam, nem tudok elfutni. De te menj. Szaladj!
- Nem hagylak itt!
Felsegítette Frici mókust a hátára.
- Kapaszkodj! 
Sietve menedéket kerestek, egy sűrű bokor tövében. Percekig csendben vártak, hogy a vadász továbbálljon.
Frici mókus nagyon hálás volt Misi malacnak.
- Látod helyén van a szíved. Megmentetted az életemet. Nem az számít, hogy milyen a bundád vagy milyen szépen énekelsz. Igaz barát vagy és csak ez számít.
Az állatok előbújtak és folytatódott az ünneplés. Most már Misi malac is velük tartott.
A kismalac így tanulta meg, hogy nem minden a külső.

Sz. Erika, amatőr

Ezt a mesét írta: Sz. Erika amatőr

Évek óta írok magamnak. Mindig attól féltem, hogy valakinek esetleg nem tetszik amiket írok. Rájöttem, hogy amíg nem állok vele mások elé, nem tudhatom valójában milyenek is lennének a visszajelzések. Így most bátorkodom megosztani Veletek.


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!