Boszorkány és az elvarázsolt királyfi.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A boszorkány és az elvarázsolt királyfiHol volt hol nem volt, élt egyszer egy királyfi egy hatalmas palotában. Egy szép napon azt látta az erdő szélén sétálva, hogy a nyuszikát a farkas üldözőbe vette. Egyszer csak úgy döntött el megy vadászni az erd...

Kép forrása: https://freepik.com/

A boszorkány és az elvarázsolt királyfi
Hol volt hol nem volt, élt egyszer egy királyfi egy hatalmas palotában. Egy szép napon azt látta az erdő szélén sétálva, hogy a nyuszikát a farkas üldözőbe vette. Egyszer csak úgy döntött el megy vadászni az erdőbe és meg keresi a farkast. Fel is pattant paripájára és már vágtatott is az erdő felé. Mikor az erdő széléhez ért le szállt lováról és egyedül sétált be az erdő sűrű mélyébe, hogy megkeresse a farkast.
 Meg is találta és üldözőbe is vette azhttps://freepik.com/onnal mikor sarokba szorította a farkas így szólt: "Drága kedves királyfi kérlek ne készíts bundácskámból kabátkát." 
A királyfi ezt felelte: "Rendben megkegyelmezek, de csak mert ilyen szépen kérted, de többet meg ne lássam, hogy nyuszikát kergeted." 
"Rendben, rendben" felelt a farkas a királyfinak és elszaladt.
 A királyfi így elkezdett kifelé sétálni az erdőből, hogy haza térjen. Ment mendegélt az erdő széle felé és egyszer csak egy idős asszonnyal találkozott, aki egy nehéz zsákot cipelt a hátán, de látszott rajta már alig bírja. 
Az asszony így szólt hozzá: "Kedves királyfi kérlek segíts nekem ezt a zsákot a kunyhómig elcipelni én már nem bírom el." 
A királyfi rá se hederített és tovább ment. 
Ment tovább és nemsokára megint előtte ált ugyan az az asszony és így szólt: "Királyfi nem segítettél hát akkor szenvedd is meg a kárát." 
Erre át változott boszorkánnyá és elvarázsolta a királyfit egy kutyussá majd a boszorkány rögvest el is tűnt. A kutyává változott királyfi szomorúan ballagott tovább majd az erdő széléhez érve tudatosult benne, hogy így nem térhet haza. Így egy olyan gondolata támadt, hogy megkeresi a boszorkányt és meg kéri változtassa vissza. 
El is ért oda, ahol először találkozott a boszorkánnyal és szólítgatni kezdte: "Boszorkány, boszorkány gyere elő."
 Meg is jelent a boszorkány és így szólt: "mond mit akarsz királyfi.
 "Kérlek bocsáss meg boszorkány meg bántam, hogy nem segítettem csak változtass vissza" mondta a királyfi elkeseredetten.
 A boszorkány vissza változtatta és így szólt: "A megbocsátás a szeretet része és én most meg bocsátottam neked, tégy te is így másokkal, a segítségre szorultaknak segíts és a szeret járja át szíved enélkül az életed soha nem lesz tökéletes." majd eltűnt.
 A királyfi végre haza tért palotájába, és a boszorkány tanácsát innentől kezdve egy életen át megfogadta. 
Vége.

Szerzők: Balázs Beatrix, Buczkó Dorina, Lakatos Noémi

Buczkó Dorina, Amatőr

Ezt a mesét írta: Buczkó Dorina Amatőr

17 éves vagyok, pedagógiai szakon tanulok. A Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégiumban, Edelényben.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!