Buborék


https://ggwebsite.com
-Nézd csak Nóri, van itt neked valami meglepetés- jött elő Mama a szobából, és látszott, hogy a háta mögött rejteget valamit. Na de mit?-Mi az?- kérdezte a barna fürtös kislány, és már dobta is el a kezéből a már jól ismert játékokat.Ez egy buborékfújó- magyar...

Kép forrása: @sengsavanedesign

-Nézd csak Nóri, van itt neked valami meglepetés- jött elő Mama a szobából, és látszott, hogy a háta mögött rejteget valamit. Na de mit?
-Mi az?- kérdezte a barna fürtös kislány, és már dobta is el a kezéből a már jól ismert játékokat.
Ez egy buborékfújó- magyarázta Mama a kislánynak, aki tágra nyílt szemekkel bámult a mamája háta mögül előbukkanó tárgyra. -Nézd csak, így kell letekerni a tetejét és itt a pálcika, amit bele kell mártani a tubusban lévő folyadékba, aztán a szánk elé tesszük, és fújunk egy nagyot! Mintha csak a gyertyákat akarnád elfújni a szülinapi tortádon! Kipróbáljuk?
-Igeeeeeen- kiáltotta boldogan a kislány, és lelkesen a buborékfújó után nyúlt.
-Előbb tessék felvenni a cipőt! Kimegyünk a kertbe!


Soha azelőtt még nem öltözött fel ilyen gyorsan. Ahogy a lábára került a cipő, már száguldott is a bejárati ajtó felé, és már a kezén volt a kilincs mikor a Papa utolérte, hogy a fejére húzza a pulcsit. Tavaszodott ugyan, de a szellő azért még hűvösen fújdogált. Papa -nem lévén egy öltöztetőbajnok-, a kertbe vezető lépcső közepére tudta az unokájára ügyeskedni a ruhadarabot. Mama mosolyogva követte őket. És láss csodát, amint a fűre ért a lába, már repült is a feje fölött az első színes buborék! Aztán egyre csak jöttek, és repültek, és csillogtak a ragyogó tavaszi napfényben. Lehetett őket kergetni, kilyukasztani, fellebbenteni magasabbra! Csodálatos volt mindegyik egytől-egyig. Még a Dédimama is kijött megcsodálni. De a legnagyszerűbb az volt, amikor a Papa óriásbuborékokat kezdett el fújni! Az volt ám csak a szemet gyönyörködtető!


    Még akkor is a buborékokat fújták, amikor Anya és Apa megérkeztek érte. Ahogy meglátta a szüleit lelkendezve futott eléjük, és elragadtatva mutatta a csillogó, repülő gömböket. Nem is tudtak addig hazaindulni, míg az a varázslatos folyadék, abból a hatalmas tubusból el nem fogyott. Csak akkor volt hajlandó beülni a szülei kocsijába, mikor Mama megígérte, hogy legközelebb újra tele tubussal várja majd, és a vidám buborékok újra derűsen szárnyalhatnak a balatoni házuk illatos füve fölött. 

OberDorkArt, amatőr író

Ezt a mesét írta: OberDorkArt amatőr író

1986-ban születtem Budapesten. Magyar szakon sokat barangoltam más írók világában és a nagyvilágban is. Gyerekkorom óta találok ki, és írok verseket, történeteket.