Barion Pixel

Cézár a macska - Cézár megérkezik


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    feb
  • 11

Cézár, a kismacska elég nagyra nőtt, hogy elválasszák az anyukájától. Egy napon arra lett figyelmes, hogy mielőtt ő aludt egy tárolóban találta magát a kocsiban és egy számára idegen háznál álltak meg. Árnyas volt az udvar és különös hangokkal teli, de mielőt...

Kép forrása: Pinteres

Cézár, a kismacska elég nagyra nőtt, hogy elválasszák az anyukájától. Egy napon arra lett figyelmes, hogy mielőtt ő aludt egy tárolóban találta magát a kocsiban és egy számára idegen háznál álltak meg. Árnyas volt az udvar és különös hangokkal teli, de mielőtt körül tudott volna nézni bevitték a házba. Cézár mindig is kíváncsi macska volt, mindent tudni akart és felfedezni a világot. Hogy megtudja  mi minden van az udvaron el is indult az ajtó felé. Ott ült és várt, néha elnyávogta magát, hátha kijutt a házból. 

Azonban a házban senki nem figyelt rá. Újból nyávogni kezdett, mire egy mosolygó férfi magasodott fölé. 

  • Nem mehetsz ki, még elkóborolsz -szólt, és megsimogatta Cézár fejét.

Cézár unottan és mérgesen a nappaliba ballagott, ahol lágy szellőt kezdett érezni az ablak felől. Oda fordult, ahol a szelet érezte, felugrott és kint is termett az udvaron, de nem tudott körülnézni mert egy erős hangtól úgy megíjedt, hogy futásnak eredt, a lába sem érte a földet úgy szaladt. 

Akitől megíjedt Cézár az nem volt más, mint az öreg alig látó kutya Füles, aki azt hitte egeret lát macska helyet. Addig futott Cézár, míg nem hallotta az erős hangot, pontosan tudta ki adja ki a hangot egy félelmetes ellensége - a kutya. 

Annyira kifáradt a menekülésben, hogy leheveredett a fübe. Ismeretlen szagokra ébredt, és megpillantotta a baromfiakat. 

Végre megtudta honnan jöttek a furcsa hangok, de egyet nem ismert fel, az a hang túlságosan különbözött a madaraktól. 

  • Sziasztok. Én macska vagyok. Merre találom az otthonom, tudjátok?
  • Kotkotkot! Menj egyenesen és látni fogod a házat -mondta a tyúk. 
  • Köszönöm. 

Ahogy tovább üldögélt ott a baromfi udvarban, megjelent mellette egy hosszú lábú barna szemű kislány. 

  • Szia, én Bogi vagyok. Ne félj, nem bántalak -mondta a kislány. Cézàr felismerte ezt a hangot ez volt a másik hang, amit hallott. Hagyta, hogy a kislány felemelje a kezében. - Gyere velem. -mondta a kislány és indult is meg karjában a cicával, és már bent is volt Cézár a házban. Bogi bevitte a konyhába, hogy boldogan lakmározon Cézár, majd együtt leheveredtek az ágyra, és békésen elszundítottak együtt.

Macska és a kislány. 

Lightning Bri, Amatőr író, blogger

Sziasztok! Egészen hét éves koromban írtam meg az első versemet anyáknapjára, utána, ahogy cserepedtem bontogatva a szárnyaimat elkezdtem ifjúsági történeteket írni romantikus és misztikus kategoriában. Meséket ritkán írtam, leginkább eddig a lányom volt, akinek eddig olvastam belőlük. Írás nekem menedék, amolyan hobbi és békesség számomra.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!