Csiga Csali


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    feb
  • 28

Csigáék cseresznyét csemegéznek a cseresznyefán. Csali csiga csapatversenyre csalogatja csigatársait. Csigavonalat csempéznek cseresznyemaggal csengettyűszóra.
Cseri és Csibi csakhamar csatlakoznak, a csapatuk cselekvőképes. A csapatkapitány Csali. Csiga...

Kép forrása: Saját rajz

Csigáék cseresznyét csemegéznek a cseresznyefán. Csali csiga csapatversenyre csalogatja csigatársait. Csigavonalat csempéznek cseresznyemaggal csengettyűszóra.

Cseri és Csibi csakhamar csatlakoznak, a csapatuk cselekvőképes. A csapatkapitány Csali. Csigacsoportok csődülnek, s a csigabíró csengettyűvirággal csenget csigarajtot. Csigalassúak a csapatok! E csigatempóban csakhamar Csaliék csigavonala csúszik csúcsközelbe.  Csak Csiga Csili, a csúcstartó csapata csempéz Csaliék csigatempójában.

Csali csüggedne. Cseri és Csibi csűr-csavar a cseresznyemagokon, csúcssebességben csempéznek, s csakhamar csigavonaluk a csúcstartót csúsztatja csüggedésbe. A csengettyűvirág csilingelésére csobolyóhoz csúsznak a csigacsapatok. Csak a csigabíró csiszeg-csoszog a csigavonalaknál csigalépésben. Csodagyorsan csoportosítást csinál.

Csali, Cseri és Csibi a csodálatos csúcsállító csapat. Csipkés csillagvirágukat a csigabíró csatolja csigaházukra.

K. H. Kriszta, Amatőr író

Ezt a mesét írta: K. H. Kriszta Amatőr író

A mesék világa mindig közel állt hozzám. Felnőttként is, főleg most, két gyermek édesanyjaként is élvezettel olvasom a régi és új mesekönyveket. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek is megismerjék a fantázia csodálatosan varázslatos világát, ahol a képzelet szabadon szárnyalhat


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!