Csigabiga Jankó!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egy szép nyári napon Jankó az Eperjes utcán hatalmas sebbeséggel haladt. Bevett egy éles kanyart, majd villám sebbeséggel ment tovább narcssárga színű kismotorján. Csak ment ment és folytatta a merész száguldást. Legalább is ő azt hitte. Valójában pedig na...

Kép forrása: Saját

Egy szép nyári napon Jankó az Eperjes utcán hatalmas sebbeséggel haladt. Bevett egy éles kanyart, majd villám sebbeséggel ment tovább narcssárga színű kismotorján. Csak ment ment és folytatta a merész száguldást. Legalább is ő azt hitte. Valójában pedig nagyon lassan haladt. Ezért is lett a neve Csigabiga Jankó.

Kék sapkájában robogott úticélja felé, míg egyszer csak váratlan dolog történt! Az idő szelesebb lett mint ilyenkor lenni szokott és elvitte a sapkáját. így képtelen volt letérni megszokott útvonaláról és a sapkája után vette az irányt. A szél először a közeli mezőre fújta a sapkát. Jankó már majdnem oda ért, de ekkor újra felemelte és fújta tovább. Jankó ment és próbálta követni. Most a bokorra helyezte a szél.

- Megvagy! monda Jankó.

De ekkor a szél megint felélénkült és vitte tovább.

- Sebaj. - gondolta magában, úgyis nagyon gyors vagyok és hamar utolérem.

A parkban volt egy kis pad most a sapka azon pihent. Már tényleg csak pár centi hiányzott.

- Jaj, ne! Csúnya szél nem szabad ilyet csinálni! Az az enyém! - Mérgelődött Jankó.

A szél nem szólt csak hangosan nevetett. Ez a sapka kergetés kezdett nagyon fárasztó lenni. Jankó mintha érezte volna, hogy igazából csak most volt valóban gyors nála a tempó. Eddig csak haladt de nem is volt gyors. így elfáradva még sosem volt. Ezt pedig mind a szélnek köszönheti, hogy ráébredt milyen igazán gyorsnak lenni. Bár a sapkát még nem fogta meg, de most erőre kap és a szél kergetésébe kezd. Gyors tempójával hamar utoléri a dombon, és sapkáját leakasztja gyorsan egy szál virágról. 

- Köszönöm neked szél ezt a jó mókát! Ha kergetőzni szeretnél engem bármikor megtalálsz. 

így lett valódi száguldó Csigabiga Jankó, aki a szél előtt csak lassan ballagott, de nem száguldott. Megtanulta milyen a valódi gyorsaság. Játszani, kergetőzni mezőn és parkon vagy dombon át.

Mariannka, Amatőr író

Ezt a mesét írta: Mariannka Amatőr író

Kedves olvasó! Mindig is érdekelt a vers és mese írás. Diák koromban gyakran írtam verseket. Most, hogy van két imádnivaló gyerkőcöm szeretek mese írással is foglalkozni. Egy mese során az ember szabadjára engedhetii a képzeletét. Olyan dolgok is megtörténhetnek amik a valóságban nem. Engem teljesen ki tud kapcsolni. Néha a kislányom is besegít és ötleteket ad mi történjen a szereplővel egy mesében. Tudom nem vagyok...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!