Csillag szereti magát


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Csillag szereti magát
 
Pupi földén eljött az ősz. Gyönyörű színpompás levelek díszítették a fákat és egyre inkább beborították a földet is. Ezeknek a lombhullató fáknak a levelei pirosra sárgára vagy barnára változtak és lehullottak a fáról. Egy kis patak cs...

Kép forrása: saját

Csillag szereti magát

 

Pupi földén eljött az ősz. Gyönyörű színpompás levelek díszítették a fákat és egyre inkább beborították a földet is. Ezeknek a lombhullató fáknak a levelei pirosra sárgára vagy barnára változtak és lehullottak a fáról. Egy kis patak csörgedezett az erdő szélén és a tetején úgy úsztak a színes levelek, mint a kishajók.

Egy kis pupi ült a patak partján és kavicsokat dobált a vízbe, amikor meglátott egy csodaszép unikornist az erdőben. A szépséges paripa a patakhoz közeledett. Hófehér szőre volt és csillogó kék sörénye. Mikor odaért, ivott a patak tiszta vizéből és megszólalt:

 • Szia kedves manó, én Csillag vagyok! Tudsz nekem segíteni? A Bölcs Bagolyhoz indultam, de sajnos nem tudom merre menjek tovább.
 • Szia Csillag, én Szilva vagyok. Szívesen elvezetlek a Bölcs Bagolyhoz, nincs messze innen, gyere velem.
 • Köszönöm, hogy segítesz nekem, nagyon aranyos vagy!

Ahogy elindultak az úton Szilva alig tudta levenni a szemét az unikornis fényes kék sörényéről. Annyira szép volt, hogy megbabonázta. Ahogy nézte a lovacskát azt is észrevette, hogy szomorúnak tűnt. Biztosan valami nagy gondja lehet, ha megoldást keres a Bölcs Bagolynál. Fel akarta vidítani kicsit Csillagot ezért ezt mondta:

 • Nahát Csillag, annyira fényes és csillogós sörényed van, hogy egész nap el tudnám csodálni! Minden unikornisnak ilyen szép kék a szőre?

A lovacska megtorpant és kételkedve és nézett a kis pupira. Szilva nem értette, mit mondhatott rosszul… Talán az volt a gond, hogy nem tudja milyenek az unikornisok?

 • Tényleg szépnek gondolod a kék sörényemet? – Csodálkozott Csillag.
 • Nem csak szép, gyönyörű! – Vágta rá magabiztosan Szilva.
 • Tudod én nem szeretem a sörényemet – sütötte le a szemét a paripa. – Az unikornisok szőre nagyon sokféle színű lehet. Vannak társaim, akiknek gyönyörű napsárga, rózsaszín vagy éppen smaragdzöld a sörényük. De nekem… - Sóhajtott Csillag- Nekem pont kék… és nem tetszik. Nem szeretem, hiszen a többi unikornis annyival szebb és büszkébb, mint én. Ezért keresem a Bölcs Bagoly odúját, hogy segítsen megváltoztatni a sörényemet, hogy én is szép legyek.

Szilva nem is értette, hogy miről beszél Csillag! Hiszen csodaszép volt és varázslatos! De nagyon elszántnak tűnt, ezért úgy döntött, segít, hogy az új barátja megtalálja a megoldást, hogy elégedett legyen magával.

Útközben Csillag azon gondolkodott, hogy milyen színű legyen az új sörénye. Vajon melyik szín állna neki a legjobban? Egészen izgatott lett a tervezgetéstől.

Megérkeztek a Bölcs Bagoly odújához. A Bagoly kirepült az odúból egy alacsonyabb faágra, és köszöntötte őket!

 • Sziasztok kedves Barátaim! Mit tehetek értetek?

A vendégek bemutatkoztak, és Csillag elmesélte a bánatát. Megkérdezte a Bölcs Bagolytól, hogyan tudná megváltoztatni a külsejét. Nagyon csalódott lett, amikor végül nem azt a választ kapta, amire számított.

 • Kedves Csillag. Te ilyen unikornisnak születtél, nincs olyan varázslat, ami megváltoztatja a sörényedet. A társaid nem azért boldogabbak, mert más a színük, hanem azért, mert ők pont úgy szeretik magukat amilyenek. Van olyan társad, aki más, mint a többiek és mégis boldognak látod?

Csillag gondolkodott egy picit és eszébe jutott a válasz

 • Mandula felnőtt paripa mégis olyan pici, mint egy csikó. Őt mindenki szereti.
 • Ő miért boldog szerinted? Miért van annyi barátja, úgy is, hogy nem tökéletes a külseje?
 • Mert nagyon kedves és vicces is! Jó vele lenni, nekem is a barátom! De ő különleges…
 • Szerinted akkor is ennyire szeretnék a többiek, ha szomorkodna minden nap azért, amiért nem nőtt magasabbra?

Csillag kezdte megérteni, hogy Mandula nem lenne olyan jó barát, ha mindig azon búslakodna, hogy milyen alacsony…  A Bölcs Bagoly folytatta:

 • Nincs különleges varázslatom számodra, de egy feladatot, ha megcsinálsz, boldogan és elégedetten térhetsz haza!

Csillag azt gondolta, hogy bármi is az a feladat, mindenképp megcsinálja!

 • Menj el a patakhoz és nézz bele a víztükörbe, egyenesen a tükörképed szemébe. Keress 5dolgot, amit szeretsz magadon, amire igazán büszke vagy. Lehet kis apróság is.

Csillag csalódottan indult el Szilvával a patakhoz. Ennél sokkal nagyobb segítségre számított. Mikor odaért belenézett a víztükörbe és elkeseredve nézte a sörényét, amivel nem volt elégedett. Azután eszébe jutott a feladat, hogy olyan dolgot vegyen észre, amit szeret. Ahogy nézte magát feltűnt neki, milyen csillogó és kedves szemei vannak. Ahogyan a szemeit nézte kellemes melegség öntötte el a szívét. Talált valamit, ami igazán tetszett magán. Ezután észrevette, hogy a hegyes fülei is egész csinosak, ez is nagyon megtetszett neki. Azután elgondolta, milyen kitartó volt abban, hogy megoldást keressen a gondjára. Messzire eljött otthonról és nem adta fel! Ez is büszkeséggel töltötte el. Ez már 3 olyan dolog volt, amiket eddig észre sem vett. A negyedik már könnyen eszébe jutott, hiszen ő volt az egyik leggyorsabb paripa az összes közül. Már csak egy volt hátra.

Ahogy ott állt a patak partján boldogan és büszkén nézve magát, hirtelen azt érezte, hogy már nem akar más lenni. Elöntötte a szívét a boldogság és a hála. Úgy döntött, hogy az ötödik dolog, amiért hálás lesz az a kék sörénye. Hiszen, ha nem volna kék, akkor talán soha nem érti meg, milyen különleges Ő és milyen fontos, hogy szeresse magát pont úgy, amilyen.

Szilva büszkén megsimogatta a ló sörényét és csak mosolygott. Látta rajta, hogy milyen boldog és szinte ragyogott az örömtől. Elköszöntek egymástól és Csillag hazatért.

Minden paripa észrevette, hogy Csillagot mintha kicserélték volna! Nagyon sok új barátja lett és csodálták, hogy minden nap jókedvű. Öröm volt vele játszani, mert mindenkit felvidított!

Bár a sörénye semmit nem változott, mégis boldog lett az élete, mert megszerette Magát.

Barta Dia, önfejlesztő mesék <3

Ezt a mesét írta: Barta Dia önfejlesztő mesék <3

A célom olyan meséket írni a gyerekeknek, amivel igazi értékeket tudnak elsajátítani a maguk szintjén. Történetekkel, mesés szituációkkal adom át az önfejlesztés alapjait, amire az igazi élethelyzetekben támaszkodhatnak.Három gyerkőcöm nagyon szereti a meséimet, remélem másoknak is megtetszik!


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!