Barion Pixel

Csoda és Happy kalandjai - I. Fejezet - Csoda és a Tündérbirodalom


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy tündérbirodalom. Az egyik legszebb birodalom volt, ott éltek a tündérek. A házaik virágokból készültek: rózsából, jácintból, liliomból, százszorszépből, szegfűből és még sokféle virágból. Mindenhol virágillat szál...

Kép forrása: Saját illusztráció

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy tündérbirodalom. Az egyik legszebb birodalom volt, ott éltek a tündérek. A házaik virágokból készültek: rózsából, jácintból, liliomból, százszorszépből, szegfűből és még sokféle virágból. Mindenhol virágillat szállt a levegőben. A napból apró csillogó fények hulltak a földre. A fűnek vanília illata volt, mint a vaníliás csokoládénak, a fák mosolyogtak. Ha a tündérek repültek, csillogó, szivárványszínű port hagytak maguk után.

Ezen a helyen született meg Csoda, a manótündér. Különleges volt, mivel az édesanyja tündér volt, az édesapja pedig manó. Nem történt még ilyen a Tündérbirodalomban. Csodának tündérarca volt és gyönyörű tündérlány lett belőle, de a fülei nagyon nagyok voltak, mert azt az édesapjától örökölte. Hosszú hajával próbálta takarni, ő mégis más volt, mint a tündér gyermektársai, mivel nagyobb volt a füle. Ezt sokáig szégyellte. Kivételes képességekkel rendelkezett, nem csak tündéri, hanem a manó képességekkel is. Édesanyja megtanította a tündevarázslatokra, édesapja a manóvarázslatokra. Tudott gyógyítani a tündér varázsporral állatokat, növényeket. A nagy füleivel szuper hallása lett, minden messze történő dolgot is meghallott, és tudott különleges varázsigéket, melyeket a manók használtak, ha embereknek és gyermekeknek segítettek.

Volt egy barátja, Csiri, egy kismadár, akivel sok időt töltött együtt. Csirit pici korában találta Csoda, amikor megsérült a szárnya, és meggyógyította. Csiri tudja változtatni a tollazata színét, ez az ő különleges képessége. Csoda tudott beszélni az állatokkal és a növényekkel. Sokat utazott Csiri hátán, felfedezték együtt utazásaik során a Tündérbirodalom szépségeit.

Aurora Amelia Joplin, Meseíró

Ezt a mesét írta: Aurora Amelia Joplin Meseíró

Nagy Éva Ilona vagyok, az írói nevem pedig Aurora Amelia Joplin. Békés megye szívében, Körösladányban élek a kis családommal. Már gyermekkoromban is a művészet irányába fordultam. A könyvek voltak az én igaz barátaim. Úgy igazán 2004-ben kezdtem el a versírást. Sokáig csak magamnak írtam majd 2023-ban írtam meg az első mesekönyvemet. Ezáltal lángolt fel bennem az igazi írás. Verseim 2023-ban lettek publikál...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások