Csupa Csoda


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2022.
    sze
  • 21

 
Egyszer régen, nagyon régen, kerek erdő közepében élt a sün család. Sün apa, Sün anya, Sün Anna, Sün Panna és a legkisebb Sün Hanna. A sün szülők szépen rendben tartották a házat , a kertet, nevelgették a három csemetét, gyűjtögettek télire élelmet. Sün apa ...

Kép forrása: saját kép

 

Egyszer régen, nagyon régen, kerek erdő közepében élt a sün család. Sün apa, Sün anya, Sün Anna, Sün Panna és a legkisebb Sün Hanna. A sün szülők szépen rendben tartották a házat , a kertet, nevelgették a három csemetét, gyűjtögettek télire élelmet. Sün apa nagyon  szépen faragott ,így ő nagyon sok fa szobrot, bútort készített. Sün anya nagyon jól sütött és főzött, így ő remek ételekkel és finom desszertekkel lepte meg a családot. Sün Anna nagyon szépen rajzolt, így az ő rajzai voltak a lakás belső falain. Sün Panna pedig nagyon értett a virágokhoz,így ő nevelgette a kerti és szobai növényeket. A legkisebb Hanna se sütni és főzni nem tudott, a faragás se ment neki, ahogy a rajzolás és a virág gondozás sem. Szomorú is volt ez miatt a kicsi süni lány, de a sün szülők vigasztalták a kicsi sün lányt persze sikertelenül, a testvérei piszkálták is ez miatt, hogy ő semmihez sem ért, semmibe sem jó és semmiben sem különleges. Sün Hanna bánatába az erdőbe sétálgatott és közbe hulltak a könnyei. A kis süni észre sem vette, hogy a könnycseppek amint a földre estek gyönyörű gyémánt virág nőt belőle. Mikor  megunta a sétát a sünike vissza fordult és akkor vette észre a gyémánt virágokat, nagyon megörült nekik, mindegyiket leszedte és haza vitte a családjának. A sün család csak ámult és bámult a gyönyörű virágok láttán, főleg Panna aki a virágok szakértője volt,de még ő sem látott ennyire szép és csillogó virágot és az illata is nagyon kellemes volt. Mindenki tudni akarta hogy hol találta őket, ezért másnap elsétált az egész család oda ahol sün Hanna sétált, de nem találtak gyémánt virágot, csak színes és illatos vad virágokat.  Ezért minden nap többször jártak arra felé, de sosem találtak semmit. Sün Anna és Sün Panna már fáradt volt a sok séta miatt, ezért mérgesek lettek és azt mondták a legkisebb testvérnek, hogy biztos nem is akarja nekik megmutatni a virág lelő helyet ,mert magának akar minden virágot, nem akarja megosztani a családjával, hozzá tették, hogy attól nem lesz különleges, ha titkolózik. Sün Hanna szomorú lett és sírni kezdett és láss csodát a kicsi sün könnyeiből lettek a gyémánt virágok, a sün család nagyon csodálkozott, mikor felfogták mi is történt, gyorsan összeszedték a csoda szép és illatos virágokat  és megvigasztalták a kicsi sünit. Testvérei bocsánatot kértek tőle és már tudták, hogy miért is  különleges az ő testvérük, és ezt lassan Sün Hanna is elhitte. 

Herczeg Alexandra, meseíró

Ezt a mesét írta: Herczeg Alexandra meseíró

Sziasztok! Herczeg Alexandra vagyok két gyermekes édesanya, aki szabad idejébe szeret meséket írni, amiket a saját gyermekeimnek is fel szoktam olvasni, ha nekik tetszik ,akkor talán sikere lesz a többi gyereknél is . Ha van kedvetek és időtők olvassátok el az én meséimet is, előre is köszönöm.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!