Cuki


http://mocorgohaz.hu/

Cuki
Amikor Lili még ovis kislányként élte napjait, volt neki egy kis hörcsöge, akit Cukinak hívtak. A kislány nagyon szerette a hörcsögét, ott lakott a szobájában az ágyával szemben a szekrényen, a polcon.
Lili minden reggel először a ketrechez ment....

Kép forrása: pixabay.com

Cuki

Amikor Lili még ovis kislányként élte napjait, volt neki egy kis hörcsöge, akit Cukinak hívtak. A kislány nagyon szerette a hörcsögét, ott lakott a szobájában az ágyával szemben a szekrényen, a polcon.

Lili minden reggel először a ketrechez ment. Megetette, megitatta, megszeretgette Cukit, és úgy ment az óvodába. Amikor hazaért, az első útja akkor is Cukihoz vezetett, megetette, megitatta, megszeretgette, és úgy ment játszani. Este mindig jó éjszakát kívánt Cukinak is.

Egy reggel, amikor a kislány odament a ketrechez, nem volt ott Cuki.

  • Cukikám, hol vagy? Hová lettél? – kérdezte kétségbe esve. Kereste, kutatta, de sehol sem találta.

Az anyukája is segített neki, egész álló nap a kis hörcsögöt keresték. Nem is mentek aznap óvodába. Az egész lakást felforgatták, de nem találták Cukit. Este már nagyon szomorú volt a kislány, odament a ketrechez, hátha visszament Cuki. De nem volt ott, így sírva feküdt le aludni.

Amikor lehajtotta fejét a párnára, megmozdult valaki.

  • Cukikám, te vagy az?! De jó, hogy megtaláltalak! – boldogan ölelte magához a kis hörcsögöt, aki még reggel bebújt az ágyába, csak ezt a kislány nem vette észre. Most boldogan ölelte, simogatta a kedves állatot.

Majd visszatette a ketrecbe, adott neki enni, inni. Jó éjszakát kívánt neki, és most már boldogan feküdt le aludni. Az anyukája pedig mondott neki egy kedves mesét, hogy szép álmai legyenek.

 

Üveges Hajnalka, szövegíró, meseíró

Szeretnék bemutatkozni. Tanárként dolgozom, egyéni jelleggel oktatok online elsősorban matekot, magyart és németet gyerekeknek és felnőtteknek. Tizenéves tapasztalat van mögöttem, és szívesen is csinálom. Emellett szövegeket írok, nem csak kreatív, hanem tudományos, szépirodalmi, pedagógiai, és bármely témában, ami hozzám közel áll. Írtam saját német nyelvkönyvet gyerekeknek, novellákat, meséket. Az írás a ...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!