Barion Pixel

Ewald a kis mobilmanó


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2023.
  jan
 • 23

                    
                                I. rész
   Egy nagy hegyen egy öreg fában elrejtve bújt meg a mobilmanók háza. Ide hozta a Mikulás először a gyártó cég által elkészült mobilokat is ...

Kép forrása: saját festésű képek

                                       

                                                               I. rész

      Egy nagy hegyen egy öreg fában  elrejtve bújt meg a mobilmanók háza.  Ide hozta a Mikulás először a gyártó cég által elkészült mobilokat  is dobozokban tárolva, hogy aztán mikor eljön a nagy nap,  ajándékok legyenek.  Mikor a Mikulás suhintott egyet a pálcájával minden egyes mobiltelefonba  egy manócska  bújt bele. Így történt most is, de egy doboznak nem volt gazdája. Körülnézett a Mikulás, hogy mi lehet a baj , és    egyszer csak meglátta a sarokban kuporgó síró kis Ewald manócskát.Mi történt, hogy nem mész a mobilodhoz ? Már mindenkinek meg van a saját mobilja, de  Neked még nincs.

Jaj kedves Mikulás nekem már csak a piros mobil jutott ! Egy piros színű mobil kinek kell? Egyik gyerek sem fog nekem örülni!

 • Ugyan ,ugyan kismanó! Te egy különleges mobilmanó leszel ezzel a mobillal és akihez kerülsz az egy boldog gyerek lesz . Nem tudtad, hogy a piros szín a szív színe? És Te egy nagyon jószívű kis manó vagy én tudom!  Kérlek  foglald el a helyed , mert nemsokára indulunk……

És eljött a nap és az este , az ajándékok kiszállításra kerültek. Ewald a piros mobillal egy Máté nevű kisfiú cipőjébe került, ami már nagyon szépen kifényesítve , kipucolva várta az ajándékokat. Reggel  Máté korán felébredt és gyorsan megnézte, hogy az ablakban van-e valami, hozott-e a Mikulás neki  ajándékot.           Hát nagy volt az öröme mikor a dobozt meglátta. Azonnal kibontotta  és látta , hogy egy szép piros mobiltelefon csücsült benne. Ó milyen szép ajándék, és piros mint a szív !  Nagyon régen szeretett volna már egy telefont , hiszen  sok pajtásának , sőt unokatestvérének Lettinek is már volt hasonló , de szülei még azt mondták hogy legyen türelmes, mikor eljön az idő akkor biztosan a Mikulás elhozza neki. És most itt van!  Remegő kézzel kapcsolta be. Ekkor a képernyőn megjelent egy kis manócska  piros kis sapkában és piros sállal..

                                                                     

-          Szia én Ewald vagyok a mobilmanó! Én segítek neked mindenben, ha  akarod és megmutatom hogyan kell használni a telefont. De előtte van pár  alapszabály amit meg kell tanulnod:

-         1. Ha asztalnál ülsz és étkeztek nem illik mobillal játszani,

-         2. Ha szólnak hozzád illik odafigyelni,

-         3. Csak akkor és addig lehet játszani vele ,  amíg szüleid megengedik,

-         4. Játszani rajta csak a szüleid által engedett játékprogramokkal lehet,

-         4. A feladataidat nem szabad elhanyagolni,  

-         5. Ha lemerül mindig fel kell tölteni….,

-         6. Amíg  töltöd nem szabad használnod,

-         7. Alvásnál az ágyba ne vidd.

-         Megígérem, megígérem ! -  mondta  Máté szívéhez szorítva a mobilt.  

 Ezután játszani kezdtek. Az egész délutánt végigjátszották . A kismanó megmutatta milyen jó játékprogramok  vannak benne . Ewald is szeretett játszani, sok játékot tudott . Sokat nevettek. Estére nagyon elfáradtak.   Máté az ágyban hamar elaludt, a kis mobilmanó meg  mellette az éjjeliszekrényen a mobilban   , jóleső érzéssel, hogy   jó helyre került az ajándék.

                                                                                                                                                                                

                                                                     II.rész

                                                              A kutatás Bogi után

Másnap eljött Mátéhoz unokatestvére Letti. Ő is szerette volna megnézni  a mobilt és megismerkedni  a kis   Ewald manócskával.   Utána  együtt játszottak a heverőn a programokkal. Volt olyan hogy Ewald nyert, de sok esetben ők.  

Egyszer csak jött egy telefonhívás a család ismerősétől aki nagyon  szomorúan bejelentette , hogy kiszökött a kertjükből Bogi a kutyájuk. Már  3 napja  keresik és sehol nem találják. Küldtek egy fotót is a mobilra a kutyáról.  Nagy a sírás, mert hiszen 13 éve élt velük a kutyus és szegény nem talál haza. A környéken senki nem látta. és jön a hideg és a hó, mi lesz vele ?

Ewald nagyon megrémült. Ha nem fog hazatalálni mi lesz a kutyussal?  

A kismanó kigondolt valamit, amit Máténak és Lettinek  is elmondott. Máté és Letti a szüleiktől kérjék el az ismerősök telefonszámait, és ő  felhívja őket, és a manótársait is hogy segítsenek egy nagy – nagy keresésben. Majd ezt az üzenetet küldte el az ismerősöknek és a többi kismanónak:

„Tegnap elveszett egy Bogi névre hallgató fekete 13 éves kutyus. Kiszökött az utcára. Keresik mindenütt. Chipes kutyus, ha valaki  látta írja meg, hogy hol vagy ha befogadta  hívja fel a megadott telefonszámot , mert érte mennek, nagyon várják haza!”

Mikor Ewald  elküldött  minden üzenetet és felhívott minden ismerőst, majd beszélt a többi mobilmanóval, izgatottan várakozni kezdtek….az ismerősök és a mobilmanók sok üzenetet küldtek el csak úgy sisteregtek a telefonvonalak  , de egyenlőre semmi…. 

 Ewald nagyon megsajnálta a kutyust,  ezért a  Mikulást is felhívta hátha tud segíteni..A Mikulás azt javasolta, hogy minden mobilmanó állítsa be az energiamezőjében  a  kereső  jel kódot ami a kutyus chipes megtalálásához kell, ez majd biztos segíteni fog..

és hát várakoztak, várakoztak……

                                 

Egyszer csak jött egy üzenet egy másik kisfiútól, hogy a közeli benzinkútnál látták pár órája Bogit…. Gazdái azonnal odaautóztak, de már nem volt ott…  így hát várakoztak tovább….

Letti , Máté, Ewald  már majdnem sírt, reménytelennek látszott , hogy meg találják …..

De este mikor már majdnem elaludtak, jött egy üzenet az  egyik mobilról, hogy  érzékelték   merre van  az elveszett kutyus . És mivel egy olyan 10 km-re messze lévő buszmegállónál volt ahol szerencsére kamera is volt , igy azon keresztül látták, hogy  szegény  Bogi  ázottan éhesen remegve sírdogál  . 

Nosza új remény támadt, a gazdái azonnal autóba ültek. Máté is velük ment vitte a mobilt Ewald manóval, aki irányította őket merre menjenek.  

Mikor odaértek a buszmegállóhoz , hát ott volt ,  nagy örömükre megtalálták az elveszett elcsigázott kutyust, aki sírva bujt hozzájuk.  

Nagy volt az öröm , Ewaldnak  a kis mobilmanónak megköszönték a sok segítséget   , nélküle ez nem sikerült volna. 

Aznap mindenki boldogan hajtotta álomra a fejét.

                                                    itt a véges fuss el véle......

Vasváry Ildikó, amatőr

Ezt a mesét írta: Vasváry Ildikó amatőr

72 éves Nyugdíjas nagymama vagyok. Hobym a festés amit szintén mint amatőr csinálok. . Sok képet festettem, unokáimnak, gyerekeimnek, barátaimnak, szeretek ajándékozni . Szeretem a kreativ foglalkozásokat, örülök, ha részt vehetek unokáim "alkotásainál". Meséket csak fejből szoktam mesélni, de volt egy kis szabadidőm és most kipróbáltam leírni is.. Ez az első mesém, amihez a képeket is én festettem. Hogy szokták...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!