Indiana Jones Csepelen


http://mocorgohaz.hu/
  • 2022.
    dec
  • 29

 – Hogy az a veszett füstifecske csípje meg! – eresztett meg egy káromkodást Ifjabb dr. Henry Walton Jones, ismertebb nevén Indiana Jones, vagy röviden Indy, miközben hiába keresgélte ikonikus ostorát a XXI. kerületi kis garzonban, ahol jelenleg élt.
...

Kép forrása: Despositphotos

 – Hogy az a veszett füstifecske csípje meg! – eresztett meg egy káromkodást Ifjabb dr. Henry Walton Jones, ismertebb nevén Indiana Jones, vagy röviden Indy, miközben hiába keresgélte ikonikus ostorát a XXI. kerületi kis garzonban, ahol jelenleg élt.

 Sokakban, joggal, felvetődött a kérdés, miképpen kerülhetett a bálványozott hős Csepel szép szigetének ezen elhagyatott zugába. Nos a válasz elég prózai. Miután az USA már nem tartogatott számára újabb kihívásokat, így vendégprofesszorként tanított szép hazánk Régészeti Egyetemének Pajszerológiai tanszékén.Magyarországon talált meg azokat a kihívásokat, amiket az USA egyetemein már nem talált meg.

 A mai kaland. amire készült már erősen megviselte az idegeit. Hónapok óta kutatott egy szinte misztikus kincs után hiába, de érzései szerint ma talán sikerrel járhat. Még a frigyláda felkutatása sem emésztette fel annyi energiáját és tette próbára találékonyágát, mint mai kalandja tárgya. Végre korbácsát is megtalálta a sraphelt sütőjében,ahová az este tette száradni, miután beleejtette a WC csészéjébe. Fejébe csapta kalapját és belevetette magát az ismeretlenbe.

 – A lakbért ne felejtse! – kiabált utána Durci Frigyes a házmester, miközben a lépcsőn haladt lefelé a célja felé. Nem is vett tudomást a felszólításról, de azért megszaporázta a lépteit és kilépett a Pitypang utcai bérház előtti térre.

 Félmeztelen gyerekek futottak a betonon egy erősen megviselt labda után, miközben Indy a buszmegálló felé tartott. A közösségi közlekedést vette legszívesebben igénybe, miután múlt héten Tóth őrmester a körzetis megbüntette gyorshajtásért, mert a lovával nagy tempóban igyekezett a kincs nyomába, miután a szomszéd Gazsi remek információkkal szolgált a hollétéről. Persze Gazsi átverte, amit ezer forintja bánt. A szíve a torkában dobogott miközben célja felé zötykölődött a buszon. Talán ma sikerül megszereznie, gondolta miközben a verejtéket törölgette a homlokáról.

 Az ütött - kopott bérház régen talán mutatós homlokzatára felpillantva Indy érezte, itt az idő. Belépett az ajtón és polcok között araszolva csillogó szemmel nézett az egyik tárolóra. Ott volt. Aranysárgán csillogott a félhomályban. Végre megtalálta!

 Mindjárt két egyliteres napraforgó olaj csillogott a kisbolt egyik polcán, mely felé Indy áhitattal nyúlt.

Erdős Sándor, Meseíró, író, költő

Erdős Sándor hegyeshalmi lakos vagyok. Sok humoros gyerekverset, és mesét írok, de ez mellett felnőtteknek szánt írásaim is olvashatóak különböző on-line és nyomtatott magazinokban. Állandó szerzője vagyok az iskolákba eljuttatott népszerű sulimagazinoknak is. Négy gyermek, és három unoka gondol rám, remélem szeretettel. Tagja vagyok a Krúdy Gula irodalmi körnek, melynek többek között nagy kedvencem Csukás...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!