Kelly, a méhecske


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

KELLY, A MÉHECSKE
Kelly, a méhecske, szomorúan ücsörgött a fán egy meleg júniusi napon. A szellő kellemesen fújdogált, a levelek pedig árnyékukkal próbálták védeni az erdő védtelen lakóit a nap égető sugarai ellen. 
A közeli patak partjáról gyerekek vid...

Kép forrása: LuucHa

KELLY, A MÉHECSKE

Kelly, a méhecske, szomorúan ücsörgött a fán egy meleg júniusi napon. A szellő kellemesen fújdogált, a levelek pedig árnyékukkal próbálták védeni az erdő védtelen lakóit a nap égető sugarai ellen. 

A közeli patak partjáról gyerekek vidám nevetése hallatszott, melyet egy hangos vízcsobbanás követett. Kelly minden álma az volt, hogy egyszer ő is élvezhesse a hűsítő vízcseppek erejét egy fáradt, meleg nap után.

De a méhecske családnak tilos volt úszni. Kelly emlékezett rá, hogy még alig tudott repülni, mikor anyukája óva intette őt és a testvéreit, hogy a szárnyuk milyen törékeny, ezért mindig nagyon vigyázni kell rá, hogy vészhelyzet esetén el tudjanak repülni. Kelly csak később értette meg, hogy anyukája a patak másik oldalán lakó Dörgő dongó-családra gondolt, akik bár gyakran riogatták Kellyt és testvéreit, de sosem bántották őket.

Közelebb repült a patakhoz, majd egy bokron foglalt helyet, ahonnan jól láthatta, ahogy a gyerekek alábuknak a vízben és hangos kacagás kíséretében fröcskölik le egymást.

Hirtelen egy kislány hangjára lett figyelmes.

 • Nézzétek, itt ül egy méhecske! Gyertek közelebb, segítsünk neki, hátha megsérült! Úgy néz ki, ne tud repülni!

Kelly megijedt, hogy a kislány meg akarja fogni, és bántani akarja a szárnyait. Így hát rémülten rászólt:

 • Nem sérültem meg! Csak meg akartam nézni, hogyan élvezitek a patak hűsítő vizét. Olyan jó lenne, ha én is veletek együtt tudnék lubickolni!
 • És miért nem tudsz?
 • Mert sajnos nem lehet vizes a szárnyam.
 • Cseppet se búsulj méhecske, kitalálunk neked valamit.

Azzal a kislány elfutott, visszaúszott a barátaihoz, majd kirohantak a vízből és a patak melletti rétre szaladtak.

Pár perc múlva a kislány vidám arcát pillantotta meg maga előtt, ahogy felé futott.

 • Méhecske! Méhecske! Merre vagy?

Kelly összedörzsölte a szárnyait, hogy zümmögő hangjával jelezzen neki.

 • Nézd csak méhecske, hogy mit találtunk ki neked. – Azzal a kislány egy rózsasziromból készített sziromcsónakot tartott oda Kelly-nek. – Neked készítettük és fűszálakkal csomóztuk össze. Tessék, ezzel már kipróbálhatod a patak hűsítő vizét. Ha megfürödtél, ebben a csónakban meg tudsz száradni, vagy csak a lábadat lógatod a vízbe, és a szárnyad nem is lesz vizes.

A méhecske nagyon boldog lett. Este el fogja mesélni a családjának, hogy milyen szép ajándékot kapott az emberektől, és holnap a családjával együtt visszarepülnek ide csónakázni vagy fürdeni. A gyerekek a bokor alatt még egy kis kuckót is készítettek a sziromcsónaknak éjszakára.

Kelly, a méhecske, meghatódott.

 • Nagyon szépen köszönöm ezt a csodaszép ajándékot! El se tudod képzelni, milyen nagy örömet szereztél nekem vele!
 • Akkor gyere méhecske, próbáld ki!

Azzal Kelly óvatosan belerepült a csónakba és élvezettel lógatta bele a lábát a vízbe. Élvezte az önfeledt lebegést a vízen.

 • Köszönöm szépen, amit értem tettetek. Sosem fogom elfejteni!
 • Mi köszönjük, amit ti tesztek értünk. Mi sem fogjuk soha elfelejteni.

Azzal a gyerekek visszaugráltak a vízbe, és újra hatalmas vízi csatába kezdtek, miközben Kelly, a méhecske, vidáman sodrott a hullámokon hazafele.

Vass Eszter, Amatőr író, meseíró

Vass Eszter vagyok, eredeti szakmámat tekintve közgazdász. Régóta kiderült számomra, hogy a papírra vetett számok helyett a betűk varázsában élek. Későn érkezett az életembe ez a hivatás, de szárnyra kaptam tőle, és megtaláltam önmagamat, találtam értelmet és célt az életemnek. Hogy írhassak, hogy az írásaimmal szórakoztathassak és hogy gondolatokat adhassak át embereknek történetek formájában. Jelentek meg verseim a...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!