Legkedvesebb Barátaim....Szél folytatása.....


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2024.
  feb
 • 03

Folytatás.......
Hellóóóóóó világ és mindenki !!!
-Most van az a pillanat , hogy még mielőtt behammolnám a kilométereket kidugom a csápjaim ellenőrzésképp mennyire fúj a szél ! 
-Mert ugyeee mindenből tanulunk!!! Ugye-ugye!!  És Porzócska kidugta ki...

Kép forrása: Balogh Bettina

Folytatás.......

Hellóóóóóó világ és mindenki !!!

-Most van az a pillanat , hogy még mielőtt behammolnám a kilométereket kidugom a csápjaim ellenőrzésképp mennyire fúj a szél ! 

-Mert ugyeee mindenből tanulunk!!! Ugye-ugye!!   És Porzócska kidugta kicsiny csápjait nem érzett lobogást , így már biztonsággal rezegtette szárnyait az induláshoz. Hova is igyekszik ma ? Melyik csapatba is kerül? Nézzük csak a karkötője színét? Fehér ! Oh, igen a Akácos lesz a kiszemelt célpont!

-Nézem is jegyzetem hol is van a név ? - Robinia pseudoacacia L. 

-Meg is érkeztem!  - Sziasztok Hófehér hölgyemények ! - Hogy vannak ma ezek a naggyon kellemes méz édes ilattól áradó kecses NŐies szirmotok ! 

-Szia Kicsiny Porzócskánk ! - Megint eltelt egy bizonyos idő , hogy láthatunk ! De jó ,hogy itt vagy megint !

Gyűjtögetünk gyűjtögetünk ! - Igen , már tegnap jöttem volna , de annyira fújt a szél nem tudtam eljutni Hozzátok annyira sajnáltam ! - Meg is sérültem kicsit.  -De mától itt ! - Meséljetek kicsit , hogy vagytok?

-Oh Porzócskánk a tegnapi szél úgy megtépázott minket is ! Épp most számolgatom mennyi szirmocskánkat veszítettünk el ! -Oh szegények nagyon sajnálom ! - Elegendő vízmennyiségetek van? -Van Múlthétről igen beosztottuk. 

-Mondd csak nekem Akác miben vagy egyedien jó ?- Hatóanyagodat tekintve?

Lássuk csak amire büszke vagyok amit szerintem sokan nem tudnak , hogy, ha az ember leforázza a szirmainkat kiváló nyákoldóvá válik és görcsöt is csillapítja. - És ami szájról -szájra terjedt az évek során az embereknél , hogy rendkívűl jó köhögéscsillapító ! - Illetve cukor szirupos oldatunk szörpként valami mennyei ízvilág elegye lesz ! -Pár szirmainkat a gyerekek előszeretettel szeretik legelészni édes ízünk miatt ! 

 • Áhh én sem tudok leállni vele annyira finom édes ízű kicsit ragacsos nedves virágporotok.Nem is dolgoztam még csak nassolok szirmodra csüccsenve !- Na de megtörlöm szám és veszek egy nagy levegőt és munkára fel!!!!
 • Elő az üres lábzsebeimmel ! Szedem egy sem esik ki figyelek koncentrálok ! -Meg is volnék ! 
 • Oh ,de szépen ragyog a Nap ! Mennyei sütkérezni a sugaraiban nem de , Hölgyeim?
 • Szeretjük igen nagyon sokat fejlődünk tőle bizony Porzócska és ettől leszünk igazán édes ízűek !
 • Mennem kell reppenek libbenek tovább ,hogy még frissen tudjam szállítani az értéket ! 
 • Szia Porzócska ! 

 

 

Szabó Zsófia, Írónő

Ezt a mesét írta: Szabó Zsófia Írónő

Szabó Zsófia vagyok két eleven gyermek édesanyja. Hogyan is keveredett toll a kezembe és hogyan is kapcsolódtak egymás után sorban a sorok, mondatok amiből végül 146 oldalas mű lett? 2004 októberében sikeres gyógymasszőri vizsgát tettem, Édesanyám bátorítására ezzel párhuzamosan a Sote Orvosi Egyetem zöld fülű dietetikus hallgatója lettem. Imádat volt hallgatnom minden egyes órát. Sajnos a diplomát nem sikerült...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!