Barion Pixel

Lillácska és a farkas


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Volt egyszer egy kislány, akinek a nagymamája csupa lila dolgot készített. Például lila kosarat, lila csavarhúzót, lila macskajátékot és sok-sok lila ruhát. Annyira tetszettek az unokájának a ruhák, hogy mindig csak ezekben járt. Ezért el is nevezték Lillácskának. Egyszer aztán a nagymama áthívta magához ebédelni Lillácskát az erdei házacskájába. Az anyuka beleegyezett, de csak akkor, ha Lilla visz neki egy kalácsot és egy kis bodzaszörpöt. Amikor a kislány elindult otthonról, hirtelen összetalálkozott egy farkassal. A farkas csak barátkozni akart, mert ez egy barátságos állat volt, de Lillácska ezt nem tudta, ezért harciasan felkapta a kalácsot, és hadonászni kezdett a farkas felé:
-Ne engem falj fel! Egyél inkább gyümölcsöket, gombát, terméseket! Vagy elkergetlek! - kiáltotta, majd bemutatta a legutóbbi dzsúdóedzésen tanult fogásokat és rúgásokat.
 A farkas megrémülve könyörgött:
-Kérlek, ne bánts! Én se akarlak bántani! Ez csak egy ordas nagy félreértés! Én csak egy barátot keresek, akivel tudnék nyitni egy cukrászdát!

Igen ám, de Lillácska azt hitte, hogy a farkas nem nagyon tud sütni-főzni. Így hát folytatták az utat a nagymama háza felé, hogy hátha ő megtanítja a farkast sütni. Csodák csodája, alig kellett tanítani a farkast! Olyan jól ment neki a sütés-főzés, hogy az még a nagymamát is meglepte.
-Azt a mindenit, farkas koma! Ez miért megy ilyen jól neked?
- Egyszer kiskoromban eltévedtem, és nem találtam haza. Egy nyúlcsalád fogadott be, velük  nőttem föl, akik nagyon édesszájúak voltak, és nem a sárgarépát szerették legjobban, hanem a cukorrépát. Amikor cukorrépatortát csináltak, akkor mindig segítettem nekik, ezért megtanítottak a szakácsmesterségre.
-Fantasztikus! - örvendezett a nagymama. - És miket tudsz még sütni? -  A farkas pedig csak sorolta: karamellizált almatorta, cseresznyés pite, farsangi fánk, csokis keksz, citromkrémes répatorta, szedres-málnás muffin.

 Aztán nekiálltak megépíteni a cukrászdát. Olyan jól ment a munka, hogy akár egy építészbajnokságra is benevezhettek volna. Hamar elterjedt a híre az erdei cukrászdának, mert a farkas nagyon gyorsan elmondta mindenkinek, hogy megnyílt egy új cukrászda. Másnap már egy tucat vendég várakozott a sorban! Először a vadász jött, majd Lillácska anyukája, aztán a nyúlcsalád, az édesszájú medvék, az éhes vaddisznók, egy kíváncsi teknős, egy barátságos piton és még sok mindenki.  Egy hétre rá annyira sok vásárló sorakozott, hogy a nagymamának is segítenie kellett. Egy újabb hét elteltével pedig még több, mint azelőtt, ezért az egész család kellett a munkához! De az volt a fő, hogy mindenki jól érezte magát. A cukrászok is, és a vásárlók is. Egyszer én is elmentem oda, mert jó barátom a farkas. Ettem egy príma krémest, miközben a farkas elmesélte nekem ezt a történetet. Ha nem hiszitek el, nézzétek meg a saját szemetekkel!

kovacsnimrod14, amatőr író

Ezt a mesét írta: kovacsnimrod14 amatőr író

9 éves vagyok. Az egyik kedvenc hobbim az olvasás. Régi álmom, hogy írjak egy mesét, és az megjelenjen egy könyvben. Vagy hogy saját könyvem jelenjen meg. Szeretem az izgalmas dolgokat, és felfedezni a körülöttem lévő világot.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások